Afbeelding

IVN-lezing over de Das

Natuur en milieu

NIJVERDAL - Op dinsdag 20 februari kunt u in het Buitencentrum in Nijverdal genieten van een bijzondere lezing over de das.

De das in Twente: lust of last

Het gaat beter met de das in Twente. In de jaren 80 was er nog slechts één burcht bewoond. Sinds die tijd is de opmars gelukkig weer ingezet. Maar we zijn er nog niet. De laatste grote inventarisatie in 2020 liet zien dat de groei tot stilstand is gekomen in 2015. Ondanks dat het prachtige dieren zijn, neemt ook de weerstand toe. Vooral door gebrek aan kennis en hardnekkige oude denkbeelden. Zo gaat het verhaal dat dassen aan de ene kant kortere poten hebben dan aan de andere kant. Aan deze illusies wil de Stichting Dassenwerkgroep Twente wat doen. 

Dassenwerkgroep Twente

Met ruim 40 jaar ervaring met dassen, nemen Gerard Berendsen, bioloog en tevens voorzitter van, en Carin Brinker, vrijwilliger bij de Dassenwerkgroep, u mee naar de leefwereld van de das. Zij scheiden zin van onzin. Dassen zijn zeer sociaal en het is opmerkelijk te zien hoe dassen leven en welke rol zij spelen in de natuur. Met de nieuwste technieken komen we steeds meer te weten en daar maken Gerard en Carin u deelgenoot van. Er zal ook aandacht besteed worden aan de dassen in de gemeente Hellendoorn.

Prachtige beelden

Gerard Berendsen is oprichter van de Dassenwerkgroep Twente en weet niet alleen veel van dassen maar kan er ook heel boeiend over vertellen. Hij heeft prachtige eigen foto’s maar hij laat je het echte dassenleven ook zien aan de hand van filmpjes van wildcamera’s.

Lezing Buitencentrum

De lezing op dinsdag 20 februari start op om 19.30 uur in het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug (zij-ingang), Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal. Van tevoren opgeven is niet nodig. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld. Informatie: www.ivn.nl/hellendoorn-nijverdal of Carin Brinker, 06-38918938 , carin.brinker@gmail.com.