Afbeelding

Willy en haar cursisten exposeren in Huis voor Cultuur en Bestuur: ‘Een prachtige kans’

Uitgaan en cultuur

NIJVERDAL / HELLENDOORN - Bezoekers van het Huis voor Cultuur en Bestuur in Nijverdal kunnen de komende tijd weer kunstzinnige creaties bewonderen in de hal van het gebouw. Willy Kleine Staarman uit Hellendoorn en haar cursisten hebben samen een tijdelijke expositie ingericht. Gratis te bezichtigen.

De kunstwerken zijn onlangs opgehangen. Volgens Kleine Staarman hebben de cursisten zelf gekozen welk werk zij willen laten zien. “Dit is voor ons een prachtige kans”, zegt ze. ,,Op deze manier kunnen veel mensen het werk van mijn cursisten bewonderen. Dat is uiteindelijk toch waar je het voor doet: dat anderen ervan kunnen genieten.”

Samen kunstzinnig bezig

Kleine Staarman is geboren in de buurtschap Giethmen bij Ommen en woont inmiddels al ruim vijftig jaar in Hellendoorn. “Als kind kleurde ik de wereld al”, zegt ze. “Ik geniet er nog steeds van om dagelijks te tekenen en te schilderen. Het is helemaal fijn om dat met anderen te doen. Daarom vind ik het zo leuk om met mijn schildersclub bezig te zijn.” Vijf van haar cursisten hebben werk opgehangen in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur. Er hangt ook werk van Kleine Staarman zelf tussen. Alle werken zijn tot 21 april gratis te bezichtigen tijdens openingstijden van het Huis voor Cultuur en Bestuur. Daarna wordt het podium weer beschikbaar gesteld aan anderen.

Afbeelding