Afbeelding

Zes-punten wedstrijd levert SVVN één punt op

Sport en vrije tijd

NIJVERDAL - Afgelopen zaterdag werd er een heuse degradatiekraker gespeeld op Sportpark Groot Lochter. SVVN staat met 21 punten uit 20 wedstrijden nog net op een veilige achtste plaats. Tegenstander Wilhelminaschool heeft 19 punten uit 19 wedstrijden en staat op de nacompetitieplaats nummer negen.

Evenwicht

Na een mooie opkomst dankzij de jeugd van SVVN floot scheidsrechter Zander Pouls uit Dedemsvaart om half drie voor de aftrap van deze wedstrijd. Dat de belangen van deze wedstrijd groot was, werd al snel duidelijk. Beide ploegen werkten zich een slag in de rondte en gaven de tegenstander weinig ruimte om te voetballen. Hierdoor ontstonden er weinig kansen voor beide doelen. De eerste kans kwam dan ook letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Een voorzet van rechts van Wilhelminaschool bereikt een aanvaller van Wilhelminaschool die vrij mag inkoppen. Hij kopt de bal goed naar de grond, maar met een uiterste krachtinspanning weet Patriz Loohuis de bal tegen de paal de duwen en hij voorkomt hiermee een achterstand van zijn SVVN. Halverwege de eerste helft krijgt ook SVVN hun eerste kans om de score te openen. Marvin Thomas stoomt de zestien in op rechts. Zijn schot mist kracht en precisie en gaat voorlangs het doel. Even later schiet een vrije trap vanaf rechts door en komt op het hoofd van Martijn ter Steege. Hij is daardoor verrast en ziet zijn kopbal voor een leeg doel naast gaan. Gescoord wordt er niet in de eerste helft. Een gelijke stand is wel terecht. Beide ploegen houden elkaar in evenwicht.

Brilstand

In het begin van de tweede helft krijgt Marvin Thomas direct een kans om de score te openen. De bal gaat diep op links, maar hij is net te hard zodat doelman Bathoorn van Wilhelminaschool nipt eerder bij de bal is. Na een uur spelen is er voorzet van rechts van School die in de zestien een collega aanvaller vindt. Patriz Loohuis redt met een mooie zweefduik. In de 70ste minuut geeft Wilhelminaschool een voorzet vanaf links. Deze schiet door en belandt op het hoofd van Pim Zengerink. Hij kopt de bal in kansrijke positie naast het doel. Met nog een kwartier te spelen lijkt SVVN een penalty te moeten krijgen als Tijn Poortman binnen de beruchte lijnen onderuit gaat. Volgens de scheidsrechter maakte de verdediger en geen overtreding en speelde hij niet de bal. In de 77ste minuut tikt Patriz Loohuis een verdwaalde voorzet via de lat over zijn doel. Dat was meteen het laatste gevaar voor beide doelen. Zo eindigde wedstrijd zoals ie begon: 0-0.

Vol aan de bak

Een uitslag waar iedereen vree mee had. Beide ploegen deden niks voor elkaar over en een gelijkspel was de enige logische uitslag. Grootste winnaar is de concurrentie. SVVN speelt nog maar drie wedstrijden en zal nog vol aan de bak moeten om de nodige punten te halen. Volgende week ligt de competitie stil vanwege Koningsdag. Een week later, op 4 mei, gaat de competitie verder met voor SVVN een uitwedstrijd tegen VV Hellendoorn. Ook deze wedstrijd op Sportpark De Voordam begint om 14.30 uur.