Afbeelding

Passieconcert ‘Looft den Heer’ Hellendoorn

Uitgaan en cultuur

HELLENDOORN - Traditiegetrouw geeft het koor “Looft den Heer” op woensdag voor Pasen, 27 maart, een passieconcert in de Protestantse kerk in Hellendoorn. De aanvang is 20.00 uur.

Deze keer wordt er geen volledige passie uitgevoerd maar is er een vorm gekozen zoals met Lessons & Carols. Er wordt na elk stukje schriftlezing een passend koraal uit The Crucifixion van John Stainer en Les sept Paroles du Christ en Croix van César Franck gezongen, aangevuld met mooie Engelse hymnes van Stainer.

Het koor dat dit jaar haar 95 jarig jubileum viert, zingt samen met sopraankoor “In Laetitia” en Louis ten Vregelaar begeleidt het koor op het orgel. Ds. Wassenaar verzorgt de lezingen. De algehele leiding is in handen van Gerrit Hoekstra. Door zijn keuze van lezingen, koralen en hymnes is het een gevarieerd programma geworden waarin het lijden en de dood van Jezus Christus centraal staan. Door de mooie muziek en de indringende teksten wordt het publiek meegenomen op een spirituele reis ter voorbereiding op Pasen.

Vanaf 19.30 uur is iedereen van harte welkom in ’n Oalen Griezen. Kaartjes voor dit concert kosten 10 euro per stuk en zijn te koop bij de leden van het koor, Primera Hofman of voor aanvang van het concert in de kerk.