Afbeelding

Jaarlijkse Kerkmarkt in Het Centrum uitgebreid

Uitgaan en cultuur

NIJVERDAL –  Op zaterdag 23 maart wordt in Het Centrum Constantijnstraat 7a, in de grote zaal, van 10.30 uur tot 15.00 uur de Kerkmarkt gehouden. Er is van alles te doen en te koop, maar dat zullen de trouwe bezoekers wel weten. Wie het niet weet, kan het ontdekken.Tineke Rodenburg was jarenlang de spil in het organisatorische web van de Kerkmarkt. Dit jaar zijn Anneke Heuver, Rineke Haandrikman, Marianne Schotman en Dinja Konijnenbelt voor de organisatie verantwoordelijk.

Creaclub

Sinds jaar en dag wordt er maandelijks op woensdagmorgen bij Het Centrum in Nijverdal geknutseld. Maar niet alleen de creatieve dames, ook vele anderen zijn actief voor deze jaarlijkse Kerkmarkt, de ‘Goede Doelen Markt’. Vanaf volgend jaar kiest de commissie nieuwe, goede doelen waarvoor veel mensen actief hun creativiteit inzetten. De viervrouws commissie dankt Tineke Rodenburg en is blij dat ze nog wel gezellig komt knutselen elke maand. De nieuwe commissie wordt, net als voorheen, geholpen door zeker 75 vrijwilligers. Zij helpen met klaarzetten, spullen inzamelen, bakken, artikelen maken enzovoort. “Ontzettend mooi dat we zo samen ons geloof handen en voeten geven en verschillende goede doelen zo kunnen steunen. Daar doen wij het voor”, zegt Dinja namens de hele groep.

Iedereen welkom!

Er is deze dag echt van alles te doen voor jong en oud en echt niet alleen voor gemeenteleden van de PKN. Iedereen is heel hartelijk welkom! “Bezoekers kunnen koffie/thee met wat lekkers gebruiken wanneer zij deze markt bezoeken. Maar natuurlijk kunnen ze ook lekkernijen kopen om mee naar huis te nemen. Denk aan diverse soorten cake, koek, taart en nog meer. Soep en broodjes kroket. En ook worden er heerlijke, verse oliebollen gebakken die elk jaar weer goed in de smaak vallen.”

Meer te koop

Dit jaar wordt de grote zaal in Het Centrum optimaal gebruikt omdat er nog meer te koop zal zijn dan vorig jaar. Er wordt ook tweedehands kleding verkocht (geen schoenen!) door het Christelijk Zangkoor Nijverdal. “Er zijn Christelijke boeken, zelfgemaakte advocaat die wij ‘Kerkgenot’ noemen. Mooie, verse bloemstukken, plantjes en paasstukjes, spelletjes en puzzels. Christelijke (kinder)boeken, boekenleggers, onderzetters, vogelhuisjes, lp’s en cd’s, oude kerk- en liedboeken, zelfgemaakte kaarten en zelfgemaakte kaarsen, mooie tassen en andere zelfgemaakte, stoffen artikelen.”

Voor kinderen

Er is genoeg te doen in en om het Centrum, georganiseerd door jong en oud. Er zal geschminkt worden, er is een verloting, een leuke foto-/puzzeltocht van ca 15 minuten. Ook kunnen kinderen hun eigen palmpasenstok meenemen en deze onder leiding versieren. Dit kan alleen na aanmelding bij Desiree Pastink via desireepastink@pgnijverdal.nl / 06-2872 0171.

Brengservice

En is er zoveel gekocht, dat het allemaal niet makkelijk mee naar huis genomen kan worden? De jeugd is aanwezig en heeft naast alles wat zij deze dag organiseren en voor deze dag hebben gemaakt voor de verkoop, ook een bezorgservice opgezet zodat – tegen een kleine vergoeding – het aangekochte thuisgebracht wordt. Wat een service!

Goede doelen

De helft is voor een ‘kerkelijk doel’, namelijk een donatie voor het bezoek door leden van de diaconale zustergemeente in Nusfalau, Roemenië, eind mei/begin juni 2024. De andere helft wordt dit jaar verdeeld over de volgende andere doelen: Jeugd met een Opdracht, via Marjo Rodenburg; Helping Hands, Hendrika Kreileman; Stichting Friends of Nyanje, Anneke en Wim Noort; Breigroep voor leprapatiënten, Minie Velding.Over deze goede doelen kan er tijdens de markt informatie worden verkregen. Er is een bestuurslid en/of informatie aanwezig. Indien er goede ideeën zijn voor goede doelen voor deze Goede Doelen markt in 2025, kunnen mensen dit aangeven.

Inbrengen voor 23 maart

Nog goed uitziende, schone kleding kan op afspraak ingeleverd worden door even te bellen met Henk en Siny Maatman, via tel. 06-52203176. Complete spelletjes, puzzels en Christelijke (kinder) boeken kunnen op dinsdagavond ingeleverd worden bij Het Centrum, bij de clubleiding tussen 18.15 en 19.15 uur. Prijsjes voor de verloting kunnen ingeleverd worden in Het Centrum tussen 9.00 en 12.00 uur op dinsdag 12 maart, woensdag 13 maart, donderdag 14 maart en dinsdag 19 maart. Diverse soorten groen, kronkeltakken, takken van de magnolia en katjes mogen ’s morgens ingeleverd worden bij Het Centrum op woensdag 20 maart tussen 9.00 en 9.30 uur. Voor meer informatie Marianne Schotman -j.schotman@ziggo.nl, Anneke Heuver – 06-22723727, Rineke Haandrikman - 06-51332570 /rinekehaandrikman@gmail.com Dinja Konijnenbeltd.konijnenbelt@kpnmail.nl.

Afbeelding