Afbeelding

Vintage Mini Brass Band Live in Nijverdal!

Uitgaan en cultuur

NIJVERDAL - Na een reeks succesvolle shows keert Vintage Mini Brass Band op 10 maart terug naar Nijverdal. Ze komen terug met een fraai programma vol brassband klassiekers uit de tweede helft van de vorige eeuw die liefhebbers van brassbandmuziek zal doen opveren.

De Vintage Mini Brass Band brengt een eerbetoon aan de ‘gouden brassband periode’ van de jaren ‘60 en ‘70. Ze laten vergeten composities herleven die diepgeworteld zijn in het geheugen van muzikanten en muziekliefhebbers, en die tegenwoordig zelden worden gespeeld. Ons land heeft altijd een levendige traditie van blaasmuziek gehad. Brassbands, fanfares en harmonieën zijn niet weg te denken uit onze dorpen en steden en vormen een belangrijk onderdeel van ons culturele leven. Voor duizenden mensen is deel uitmaken van zo’n muziekgezelschap een betekenisvolle vrijetijdsbesteding.

De band, bestaande uit 16 getalenteerde musici met banden met Friese topbrassbands zoals De Wâldsang, Soli Brass en De Bazuin, staat onder muzikale leiding van dirigent Dirk Annema.

Kom zondag 10 maart om 15.00 uur naar de VEG kerk in Nijverdal en geniet van Three Inventions, Labour and Love, en In the Firing Line, welke zeker de revue zullen passeren. Het concert duurt een uur zonder pauze. Gratis entree, vrije gift na afloop.