Damian Alferink (tweede van links) staat voor het eerst in het ZINiN theater met zijn live band.
Damian Alferink (tweede van links) staat voor het eerst in het ZINiN theater met zijn live band.

Damian gaat met live band het theater in

Uitgaan en cultuur

NIJVERDAL – Damian Alferink hoopt met zijn muziek de wereld te veroveren. Iets meer dan drie jaar geleden bracht de jonge rock ’n roller zijn eerste single uit: ‘I need Music’. Vrijdag 29 maart staat Damian samen met zijn live band (Damian & The Live Band) in het ZINiN theater in Nijverdal.

Sinds zijn dertiende is Damian in de ban van Rock & Roll, Blues, Country en Gospelmuziek. Normaal treed hij op in cafe’s, festivals en evenementen, maar nu gaat hij voor zijn eerste theatershow.

Samenspel

Inmiddels kan de Nijverdaller zijn passie voor muziek delen met Martin op den Dries (mondharmonica), Ben Dijkman (bas) en Richard Koot (drums). “We spelen nu een half jaar samen en vullen elkaar goed aan”, zegt Damian. “Ons eerste optreden was tijdens Bruisend Nijverdal in de Gauwe Geit. En meteen volle bak. Dat was super gaaf om mee te maken. We waren alle vier heel erg verrast en heel erg dankbaar voor de support van alle mensen die daar waren. Ik speel dan ook liever met de band dan alleen. Je hebt op muzikaal gebied meer interactie, vrijheid en plezier met elkaar. Je kan lekker los gaan en het publiek in springen. Het geeft voor mij meer dat gevoel van Rock and Roll.”

Want dat is de muziek die Damian en zijn live band maken: covers uit je jaren ’50, ’60 en ’70. Nummers van Elvis Presley, The Doors, Johnny Cash, the Rolling Stones en nog veel meer muziek uit die tijd worden in het ZINiN theater ten gehore gebracht. “Maar we hebben meer”, verklapt Damian. “Gedurende de show wordt de band groter. Er komen steeds meer muzikanten bij.”

Damian heeft de mannen van het Nijverdals Mannenkoor gevraagd zijn eerste theatershow te ondersteunen. En zij gaan daar gehoor aan geven. Net als enkele blazers. “We hebben onze setlist uitgebreid en spelen nu veel meer nummers dan we het afgelopen half jaar deden.

Door de jaren heen

De avond begint met Rock ’n Roll; het ontstaan ervan, de artiesten die daarbij kwamen kijken en de bijbehorende muziek van onder andere Elvis, Johnny Cash, Roy Orbison, Carl Perkins, Chuck Berry, Jerry Lee Lewis, enz. Van de Rock ‘n Roll gaat Damian door naar de blues en de country. Als laatst staan er gospelnummers op het programma. Met nummers als Amazing grace en Down By The Riverside.

Klapper

Damian en zijn band eindigen de show met een klapper. Wat dat precies is, wil de jonge muzikant nog niet verklappen. “Denk alleen aan het lied ‘Viva Las Vegas’ van Elvis. Dan kan je misschien wel een beetje raden hoe het eruit gaat zien.” Hij kan wel een ander stuk van de show vermelden: “Twee acteurs zullen elke muziekperiode gaan inleiden, om de beleving nog meer vast te houden. En de sfeer te versterken.”

Het optreden op vrijdag 29 maart in het ZINiN theater begint om 20.30 uur. De mannen spelen twee keer een set van een uur met een pauze er tussen. De tribune blijft staan, maar voor wie niet kan blijven zitten, is het mogelijk om voor het podium te dansen.

“Echt gaaf dat we nu ook het theater in gaan. We zijn heel blij en dankbaar dat we hier in Nijverdal mogen optreden”, zegt Damian. “We gaan alles op alles zetten.” Kaarten zijn te koop via zinin.com.

Door Bianca Hellemons