De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. V.l.n.r. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp.
De parcourscommissie bij de nieuwe Regge-oversteek. V.l.n.r. Peter Tijhuis, Martijn Schulenburg en Jos Kamp. Fotograaf: Bas Jongejan, 2024

Regge Survival voegt wedstrijden toe aan programma

Sport en vrije tijd

NIJVERDAL – Atletiek en Survivalvereniging Atletics maakt zich op voor een uitdagende zomerse editie van de Regge Survival. Op 6 juli organiseert de Nijverdalse club het modderspektakel voor de 27e keer. Voor het eerst kunnen de jeugdige deelnemers zich inschrijven voor een wedstrijd.

Kinderen vanaf 10 jaar kunnen zich inschrijven voor een 6 kilometer lange survivalwedstrijd in hun leeftijdsklasse. Tijdens deze wedstrijden worden deelnemers gecontroleerd of ze de hindernissen op de juiste manier overbruggen en wordt hun tijd gemeten. Deze wedstrijden vinden plaats voorafgaand aan de reguliere teamruns en zijn tevens de clubkampioenschappen voor de survivalleden van ASV Atletics. Op die manier kunnen kinderen uit de leeftijd 10 t/m 11, 12 t/m 14 en 15 t/m 17 jaar hun krachten aan elkaar meten.

Al enkele weken loopt de WhatsApp-groep van de parcoursbouwers over van de ideee¨n. “We zijn druk bezig met het bedenken van nieuwe uitdagende hindernissen,” vertelt Martijn Schulenburg, e´e´n van de nieuwe gezichten binnen de organisatie. De hindernissen moeten zo bedacht worden dat ze uitdagend zijn voor de getrainde wedstrijdlopers en tegelijk leuk voor de grotere groepen. “Op die manier willen alle deelnemers verrassen met onze nieuwe route en hindernissen.”

Meedoen belangrijker dan winnen

De Regge Survival staat bekend als het evenement waarbij kinderen van 4 t/m 17 jaar kennis kunnen maken met de survivalsport. In teams van twee tot maximaal tien personen maken de deelnemers vooral veel plezier en proberen ze samen de hindernissen op het parcours van 1,5, 4 of 6 kilometer te overbruggen.

Inschrijven voor de Regge Survival kan vanaf vrijdag 12 april 20.00 uur via de website van de Regge Survival. Meer informatie en inschrijven: www.reggesurvival.nl.