Afbeelding
Fotograaf: Bas Jongejan, 2023.

Regge Survival vindt weer plaats in de zomer: inschrijving opent 12 april

Sport en vrije tijd

NIJVERDAL – Na twee herfstige edities vindt de Regge Survival dit jaar weer plaats in de zomer. Dat maakt de organisatie dit weekend bekend. Atletiek- en Survivalvereniging Atletics organiseert op zaterdag 6 juli de 27e editie en gaat deelnemers verrassen met een nieuw parcours. De inschrijving opent vrijdag 12 april om 20.00 uur.

Daarmee wordt er gehoor gegeven aan de wens van de Nijverdalse club om het evenement weer te verplaatsen naar de zomer. Vanwege de natuurbescherming en het broedseizoen heeft de Regge Survival de laatste twee jaar plaatsgevonden in het najaar. In goed overleg is nu besloten dat de Regge Survival kan plaatsvinden op de eerste zaterdag van juli. Daarmee hoopt de organisatie weer meer deelnemers kennis te laten maken met de survivalsport.

De afgelopen twee edities viel het aantal deelnemers flink tegen door het seizoen. “We kregen best veel berichten van bezorgde ouders en verzorgers dat het seizoen niet geschikt zou zijn voor een survival”, vertelt Bas Jongejan van de organisatie. “Hoewel het seizoen in de survivalsport eigenlijk juist begint in de herfst, werd het aantal deelnemers hierdoor wel gehalveerd”. Daarom ging de organisatie op zoek naar alternatieven om het evenement weer mogelijk te maken in de zomer.

Nieuwe route door de Regge en het Doktersbos

Dit heeft geresulteerd in een nieuwe route met extra uitdagende hindernissen. Volgens Jongejan waren deelnemers vorig jaar duidelijk: er mochten wel meer waterhindernissen in. “Daar gaan we dit jaar gehoor aan geven en de Regge zal niet ontbreken in de route” lacht Jongejan. Waar de route de laatste jaren door het Eversbergbos is gegaan, gaat de route dit jaar door het Doktersbos. In totaal worden er drie afstanden uitgezet: de Iniminirun voor de allerkleinsten en de 4 en 6 kilometer. Start en finish bevinden zich zoals ieder jaar op de atletiekbaan in Nijverdal.

Inschrijven voor de Regge Survival kan vanaf vrijdag 12 april 20.00 uur via de website van de Regge Survival. Meer informatie en inschrijven: www.reggesurvival.nl .