Afbeelding

Handhaving voor NKC ‘51 na spannende ontknoping

Sport en vrije tijd

NIJVERDAL - Voor NKC ‘51 stond afgelopen zaterdag de belangrijkste wedstrijd van het seizoen op het programma. De Nijverdallers moeten zich zien te revancheren, gezien het niveau dat de afgelopen weken op de mat werd gelegd. In verschillende wedstrijden zakte het door de ondergrens waardoor er zaterdag gewonnen moést worden van KV De Meeuwen om nog een kans te hebben op klassebehoud. Mocht NKC ‘51 zien te winnen met elf doelpunten verschil, dan dwingt het directe klassebehoud af. Bij een overwinning van minder dan elf doelpunten verschil, is NKC ‘51 afhankelijk van het resultaat in Kamerik tussen SDO en Nic. NKC ‘51 zag haar eerste wedstrijd tegen De Meeuwen eerder dit seizoen kansloos verloren gaan, maar weet dat het ook kan winnen van de gasten uit Putten. In een afgeladen en sfeervolle sporthal Het Ravijn in Nijverdal werd er door prachtige sfeeracties iets later ingefloten door scheidsrechters dhr. Deen en dhr. Hut.

Het voltallige publiek dat afgekomen was op deze kraker zag dat NKC ‘51 moeite had in de beginfase om in haar spel te komen. De Meeuwen oogde scherper en nam telkens een voorsprong, maar NKC ‘51 kon enigszins aanhaken tot 3-3. NKC ‘51 verdedigde ongeconcentreerd en een ploeg als De Meeuwen wist hier dankbaar gebruik van te maken. De gasten namen opnieuw het voortouw en bij een achterstand van 4-8 was Dave van Zonderen genoodzaakt een time-out te nemen aan Nijverdalse zijde. Dat vanaf dat moment uit een ander vaatje getapt moest worden, was bij iedereen helder. Echter kon NKC ‘51 tot aan de rust geen grip krijgen op De Meeuwen, aanvallend bleef NKC ‘51 met zichzelf worstelen en mocht van geluk spreken dat De Meeuwen niet verder uit wist te lopen. Via 8-12 en 10-14 werd er uiteindelijk gerust met een tussenstand van 12-15.

Directe handhaving zou bijna een onmogelijke opgave worden, dus was het zaak voor NKC ‘51 om in ieder geval de wedstrijd winnend af te sluiten. Men zag een totaal ander NKC ‘51 uit de kleedkamers komen. NKC ‘51 verdedigde vanaf minuut één in de tweede helft als team en begon aanvallend het vizier op scherp te krijgen. De Meeuwen was het initiatief volledig kwijt en had veel moeite om tot scoren te komen. De achterstand welke NKC ‘51 opgelopen had in de eerste helft, verdween als sneeuw voor de zon. Vanaf 12-15 scoorde NKC ‘51 zes keer op rij en incasseerde het geen tegendoelpunt waardoor de rollen werden omgedraaid en NKC ‘51 voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong kwam, 18-15. Nadat De Meeuwen ook de korf weer wist te vinden werd het een spannende tweede helft, waarbij NKC ‘51 telkens aan de goede kant van de score stond. Na de 18-16 werd er om en om gescoord tot 20-18. Met nog enkele minuten te spelen pakte NKC ‘51 een marge van drie bij 23-20, maar De Meeuwen reageerde snel, 23-21. Onder het gezang van de vele supporters speelde NKC ‘51 lange aanvallen en met nog één minuut te spelen leek de overwinning beslist te worden bij 24-21. Beide ploegen wisten niet meer te scoren en zo wist NKC ‘51 het zaalseizoen met een prachtige overwinning af te sluiten. Eindstand 24-21.

Naderhand kwam het goede nieuws dat Nic. wist te winnen van SDO waardoor NKC ‘51 zich heeft gehandhaafd in de Hoofdklasse en volgend seizoen dus opnieuw op dit mooie niveau mag uitkomen. Zaterdag 20 april wordt het veldseizoen hervat, NKC ‘51 speelt dan haar eerste wedstrijd in de verliezerspoule van de Ereklasse tegen Synergo in Utrecht. Aanvang 16.30 uur.