Afbeelding

Zagen, zagen, ludieke opening bij Stichting Noest

Zakelijk

NIJVERDAL – Het was druk, zonnig en gezellig op het pleintje voor Noest aan de Van den Bergsweg. Noest is gevestigd in een ruim, modern en licht gebouw. Er waren hapjes en drankjes en heel veel belangstellenden: medewerkers, familie, begeleiders, lokale politici, bestuurders van de deelnemende bedrijven in de Stichting Noest en natuurlijk ook de burgemeester, Jorrit Eijbersen en de oud-wethouder Margreet Overmeen en wethouder en dagelijks bestuurder van Noest, Peter Lage Venterink.

Bedrijfsleider Eric Braamhaar zei in zijn openingswoord het best spannend te vinden, een open huis en officiële opening tegelijkertijd. Hij zei ook blij te zijn met de grote belangstelling. Noest groeit als kool; er werken momenteel al tegen de honderd mensen van wie een aantal via een reïntegratieproject.

Burgemeester Eijbersen noemde zich bij zijn openingstoespraak een blije burgemeester en ging met een persoonlijk verhaal in op de pop die een vlinder wordt. Hij zag de werknemers van Noest als poppen die veranderen in mooie vlinders.

Oud-wethouder Margreet Overmeen vertelde ‘vereerd’ te zijn en zich ‘gewaardeerd’ te voelen, omdat ze een rol kreeg toebedeeld bij de opening van Noest. En super trots te zijn op wat er tot stand gekomen is op het bedrijventerrein. Ze vertelde ook over de eerste aanzet en de problemen met de Soweco. Daarna was het tijd voor de officiële opening waarvoor de burgemeester en oud-wethouder samen met een handzaag een boomstam met een noest moesten doorzagen. Gelukkig voor hen was er al enig voorwerk gedaan. Joyce en René boden vervolgens een groot schilderij van een boom met een noest aan, dat een plekje op een van de (nog) kale muren in het bedrijf krijgt. En alle werknemers mochten even met hun hoofd in een lijst op de foto voor de fotogalerie.

Ik wil hier nooit meer weg

Een van de medewerkers van Noest, Stefanie uit Almelo, vertelt dat ze al lang werkt bij het bedrijf. “Ik ben bezig met stickeren voor verschillende bedrijven. De begeleiders hier zijn heel lief en ik wil hier niet meer weg!” Groter compliment kan de Stichting Noest niet krijgen!

LET OP BRON: Foto’s: Hepa

Afbeelding