Afbeelding
Foto: Wim Beunk

ZPC Het Ravijn boekt goede resultaten op laatste Regio Circuit in thuisbad Nijverdal

Sport en vrije tijd

NIJVERDAL - Onlangs was het tijd voor de 4e en laatste ronde van het Regio Circuit, ditmaal in thuisbad in Nijverdal. Vooraf werd gezamenlijk door alle zwemmers en trainers het bad ‘opgebouwd’, zodat deze tot een echt wedstrijdbad werd omgetoverd. Ook is er gezwommen met de zogenaamde elektronische tijdwaarneming, waar bij Regio en Nationale kampioenschappen ook mee gezwommen wordt. “Wij zijn in de gelukkige omstandigheid dat ons zwembad over eigen elektronische tijdwaarneming beschikt” zo klinkt het.

Met 12 zwemmers zijn we deze wedstrijd ingegaan. Deze zwemmers zijn 35 keer gestart met wisselende afstanden en slagen. Dat varieerde van 50 meter vrije slag tot aan een 400 meter wisselslag. Daar hebben zich drie zwemsters aan gewaagd. Chapeau! Uit 35 starts zijn 19 persoonlijke records gezwommen, evenals 4 beste seizoentijden. Dit heeft geleid tot 19 podium plaatsen, waaronder veel eerste plaatsen. Goed bezig zwemmers en zwemster!

Op 1 april gaan een aantal junioren naar Den Haag om mee te doen aan de Ranomi-Wouda cup, een zeer speciale wedstrijd voor (in ons geval) de junioren van onze club. Samen met de beide hoofdtrainers wordt afgereisd naar Den Haag voor 4 x 100 meters van alle slagen en een eindestafette. 

En verder klinkt het: “Mocht u interesse hebben gekregen in onze zwemafdeling dan is er ook een mogelijkheid om eens een paar keer gratis mee te trainen. Dat kan voor de jeugd bij onze zwemtechafdeling, voor oud-zwemmers bij onze selectie, of voor oudere zwemmers of niet-zwemmers bij onze masterafdeling. Neem vooral contact op via vandijk@subvice.nl, of kom eens kijken bij onze trainingen (ma, di, do, za). De trainingstijden zijn op onze site te vinden.”