Afbeelding

Op de grens van licht en donker

Natuur en milieu

HELLENDOORN - Wandel mee met de gids van Staatsbosbeheer over de Sallandse Heuvelrug, op de grens tussen dag en nacht. Langzaam zakt de zon, het wordt schemer. De natuur komt tot rust, een laatste vogel zingt zijn lied. Maar niet alle dieren gaan slapen: de nachtdieren komen tevoorschijn. Wie weet hoor of zie er nog nachtdier. Een wandeling door stille bossen naar de uitgestrekte heidevelden. Een mooie afsluiting van je dag.

Zaterdag 18 maart start 18.00 uur heeft u de unieke kans om mee te gaan met een schemertocht. Na zonsondergang is het natuurgebied gesloten voor publiek, maar met een gids mag u het gebied tijdens de schemering verkennen. De start van de wandelingen is bij het BuitenCentrum van Staatsbosbeheer, Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal. De lengte van de wandeling is 5 à 6 kilometer. De wandeling is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. 

Misschien wilt u liever niet wandelen of bent u niet in staat om een lange wandeling te maken boek dan de heideslak om een schemerrit te maken door het gebied. De chauffeur vertel onderweg wetenswaardigheden over de Sallandse heuvelrug. De elektrokar vertrekt om 17.30 uur. De Sallandse heuvelrug biedt u bergen vol beleving en natuur. Aanmelden via de website: https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/schemerwandeling-sallandse-heuvelrug