Afbeelding

Zelf een eigen groentetuin bij de Kinderboerderij

Natuur en milieu

NIJVERDAL – Zo langzamerhand begint de tijd om aan tuinieren te denken er weer aan te komen. Een eigen groente- of bloementuintje... Biologische onbespoten groente, zelf gekweekt is natuurlijk superlekker! De Kinderboerderij aan de Derde Kampsweg 51 (even voorbij de Gamma) biedt aan enthousiaste moestuinierders de mogelijkheid om zelf een stukje grond op dat terrein te gaan bewerken. Een unieke kans voor mensen die zelf geen tuin hebben.

Voorzitter Marc-Jan Hengstman van de Stichting Kinderboerderij Hellendoorn Nijverdal vertelt dat er een mogelijkheid is om voor slechts 10 euro per jaar een stukje grond te lenen (huren). “Dat is natuurlijk eigenlijk voor niets. Voorwaarde is dan wel dat de deelnemer een dagdeel per maand meewerkt als vrijwilliger op de Kinderboerderij. De grootte van de te huren percelen varieert: er zijn stukken van 25, 50 en 100 vierkante meter.” De tuinder moet natuurlijk wel de doelstellingen van de Kinderboerderij onderschrijven. Dat betekent milieubewust en ecologisch werken. Een aantal ‘tuintjes’ zijn op deze manier al in omloop, maar er zijn er nog meer. Hoeveel precies weet de voorzitter even niet. Wel kan hij zeggen dat de tuinders van 07.00 tot 20.00 uur op het complex van de Kinderboerderij kunnen werken en dat zij tuingereedschap uit de container kunnen gebruiken. “Daarvoor krijgen ze een sleutel.” Ook mogen ze hun tuin (verstandig) begieten met water van de bron van de Kinderboerderij. “Op deze manier proberen we wat meer mensen op het terrein te krijgen”, is zijn motivatie. “Het geeft meer reuring en het is gezelliger als er wat meer mensen op het terrein aanwezig zijn.”

Jonge dieren zijn er nog niet, maar die komen er wel binnenkort. “Met de bouw van de stal moeten we nog gaan beginnen, maar ‘Ratjetoe’, de ruimte waar bezoekers koffie of thee kunnen gebruiken bij de entree in het hoofdgebouw, is zo goed als klaar.” Dat is fijn voor bezoekers met kinderen die in het seizoen bij de Kinderboerderij komen kijken naar de dieren.

Informatie

Wie belangstelling heeft voor een groentetuintje kan contact opnemen via: info@kinderboerderijhellendoorn.nl.