Afbeelding

Park op tunneldak wordt straks een fraai vlinderparadijs!

Algemeen

NIJVERDAL – Van vlinders wordt iedereen blij. Die grappige bontgekleurde fladderaars trekken sowieso aandacht. Maar met de vlinders in ons land gaat het over het algemeen niet zo goed. Gelukkig werd afgelopen woensdagmorgen in Nijverdal iets gedaan om de vlinders te helpen: de Vlinderidylle ging van start!

De gemeente Hellendoorn heeft als prijs met de Blije Bermverkiezing, de mooiste ecologische beheerde berm van de provincie Overijssel aan de Helmkruidlaan, de Vlinderidylle gewonnen. De provinciale prijs van ‘Natuur Voor elkaar’ is speciaal ingesteld voor goed ecologisch bermbeheer. En daar let de gemeente Hellendoorn steeds meer op. Ook op het plaatsen van nestkastjes voor de vogels en kastjes waar vleermuizen kunnen wonen. De wethouder Annemarie Dubbink, die iedereen welkom heette, is daar terecht best trots op. De gemeente werkt aan meer biodiversiteit en het park in het centrum kon wel wat meer kleur gebruiken. Er zijn ook nieuwe bomen en heesters geplaatst.

De Vlinderidylle is een plek waar insecten, bijen, vlinders en mensen kunnen genieten van de bloemenpracht. Om die bloemen daar te krijgen, moest er eerst wel ingezaaid worden. Kars Veling, een bekend gezicht van de Vlinderstichting, was aanwezig voor de begeleiding bij het zaaien van het speciale vlindermengsel, dat in blauwe emmertjes was klaar gezet. Ook de kinderen van groep 5 van de naburige Beatrixschool hielpen mee, evenals enkele omwonenden van het Leo ten Brinke park en IVN-ers met een speciale belangstelling voor vlinders. Namens de provincie was gedeputeerde Dadema naar Nijverdal gekomen om het belangrijke natuurproject te ondersteunen. En namens de gemeente waren wethouder Annemarie Dubbink en beleidsmedewerker Groen Anneriek Simons op deze druilerige woensdag morgen bij de start van de Vlinderidylle aanwezig. Om de aandacht op de plek en de gebeurtenis te vestigen hebben de wethouder en gedeputeerde samen het bord met uitleg over de Vlinderidylle in de grond geslagen. De enthousiaste leerlingen van de Beatrixschool kregen nog een extra cadeautje; een tas met vlinderspullen van de Vlinderstichting.

Het Leo ten Brinke park is een plek waar mensen kunnen wandelen, elkaar ontmoeten en van mooie natuur kunnen genieten midden in het centrum van het dorp.

Kars Veling van de Vlinderstichting deelt een tas met vlinderspul uit aan de kinderen.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding