Afbeelding

Open huis Pop Up Store

Algemeen

HELLENDOORN / NIJVERDAL -  Op zaterdag 3 december opent de Pop-Up Store Grotestraat 180 de deur voor alle inwoners van de gemeente Hellendoorn tussen 13.30 en 16.00 uur.

Sinds een half jaar is de Pop-up store nu geopend. In eerste instantie om alle spullen, die begin dit jaar voor de Oekraïense vluchtelingen zo gul zijn gedoneerd door de inwoners van Hellendoorn, een goede plek te geven. Door een samenwerking van Stichting De Welle en Noabers voor Noabers, vrijwilligers van beide organisaties werken samen in de winkel, kunnen nu ook statushouders en mensen die het financieel niet breed hebben een beroep doen op de Pop-up store. 

Beide organisaties zien dat steeds meer inwoners moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. De Pop-up store is een winkel met tweedehands goederen, zoals kleding, huisraad en speelgoed. Er is zelfs een uitleenservice van schilderijen. Voor elk wat wils dus. Winkelen kan met behulp van een strippenkaart die via verschillende organisaties (Voedselbank, Stichting De Welle, Noabers voor Noabers en Trefpunt Minima) verstrekt worden.

Schaamte is voor veel inwoners altijd nog een grote drempel, dat is jammer en onnodig. Tijdens het open huis kan er niet gewinkeld worden, maar wel kennis gemaakt worden met de vrijwilligers en kunt u rondkijken. Misschien heeft u zelf interesse om als vrijwilliger aan de slag te gaan, wilt u weten of de winkel er ook voor u is of bent u gewoon belangstellend. U bent van harte welkom.

Stichting De Welle, Noabers voor Noabers, Stichting Boom, Stichting Vang je Droom en de Voedselbank zijn aanwezig. Er is volop informatie over verschillende minima-regelingen en de mogelijkheden die de gemeente heeft om inwoners te helpen bij geldzorgen. Zo zijn er mensen van de gemeente aanwezig die meer over energietoeslag en de zorgverzekering kunnen vertellen.

Kom dus op 3 december gezellig binnenlopen, kijk eens rond hoe het er uit ziet en schuif daarna lekker aan voor de koffie! “We vertellen graag meer over de Pop-Up Store!” laat men tot slot weten.