Afbeelding

Opening Urban Skatepark Nijverdal

Sport en vrije tijd

NIJVERDAL - Op zaterdag 20 april is het eindelijk zover: de feestelijke opening van Urban Skatepark Nijverdal in het Blokkenpark! Een droom die werkelijkheid wordt voor een enthousiaste groep jongeren uit de gemeente Hellendoorn, die zich hard hebben ingezet voor de uitbreiding van de bestaande skatebaan. Samen met verschillende partijen hebben ze dit mogelijk gemaakt en het resultaat mag er zijn! Om dit te vieren is iedereen van harte welkom om op 20 april bij de officiële opening te zijn. 

Programma en activiteit 

Na een welkomstwoord van de jongeren en van wethouder Egbert Nijenbanning volgt de openingshandeling. Vervolgens demonstreren een aantal jongeren hun skate-tricks op de nieuwe baan. Uiteraard kunnen BMX’ers, skaters en steppers daarna hun eigen skills oefenen in het Urban Skatepark.

Over Urban Skatepark Nijverdal

Sinds 2016 ligt er een skatebaan in het Blokkenpark. Jongeren die hier skaten en steppen hebben aangegeven dat de baan geen uitdaging meer biedt voor de meer ervaren skaters en steppers. Samen met Stichting De Welle en de gemeente Hellendoorn kwamen de jongeren tot een voorstel om de bestaande skatebaan uit te breiden tot Urban Skatepark. Dat voorstel is goedgekeurd door de gemeenteraad. Daarnaast is er een subsidie door LEADER toegekend. Dat is een Europese subsidieregeling voor projecten op het platteland. De jongeren dachten samen met Bureau Stedon na over het ontwerp, zodat de baan geschikt is voor jong en oud, van beginner tot gevorderde.