Afbeelding
Fotograaf: WorldSkills Netherlands.

Amber Filart uit Hellendoorn beste mbo-student Travel & Hospitality van Nederland

Zakelijk

HELLENDOORN - Amber Filart uit Hellendoorn en haar medestudent zijn samen de beste mbo-studenten Travel & Hospitality van Nederland.

Amber Filart, afkomstig uit Hellendoorn en student aan Landstede MBO in Zwolle, mag zich sinds afgelopen weekend de beste mbo-student Travel & Hospitality van Nederland noemen. Zij won samen met haar medestudent Denise tijdens de NK beroepenwedstrijd Skills The Finals een gouden medaille in de categorie Travel & Hospitality. Tijdens het tweedaagse evenement op 21 en 22 maart van WorldSkills Netherlands in de Brabanthallen hebben honderden vmbo-leerlingen en mbo-studenten gestreden om de prestigieuze titel Nederlands Kampioen in hun vakgebied.

Per beroep gingen de acht beste studenten de strijd aan om de nationale titel. Deze acht studenten hebben daarvoor deelgenomen aan kwalificatiewedstrijden in het land en op hun eigen scholen. Zij kregen diverse opdrachten die gebaseerd zijn op de kwalificatiedossiers in het mbo en beoordeeld worden door een onafhankelijke vakjury.

Ode aan het beroepsonderwijs

Sinds 2002 zet de stichting WorldSkills Netherlands zich in ter promotie van het beroepsonderwijs en vakmanschap onder jongeren. Vorig jaar bezocht Koning Willem- Alexander Skills the Finals en ging in gesprek met finalisten, voormalig kampioenen en juryleden.

De visie van Skills is om jongeren te inspireren en te motiveren voor beroepsonderwijs en vakmanschap. Vakwedstrijden staan hierbij centraal. Deze worden in samenwerking met partners georganiseerd. Worldskills Netherlands geeft jongeren hiermee de kans om te excelleren in hun vak.