Bas ten Tusscher en Raymond van Amersfoort van Draw2Design met de gewonnen award.
Bas ten Tusscher en Raymond van Amersfoort van Draw2Design met de gewonnen award. Foto: Fotografie Mike Rikken

Onderneming van het jaar 2024 is Draw2Design

Zakelijk

NIJVERDAL – De overall winnaar van de verkiezing Ondernemer van het Jaar 2024 is Draw2Design geworden. Dit werd woensdag bekendgemaakt in het ZINiN theater. Het technisch ingenieursbureau, dat trappenbouwers ondersteunt, liet Ross Salland en Catapult achter zich. De verkiezing is een initiatief van de Businessclub Hellendoorn Nijverdal (BCHN).

Elk jaar organiseert BCHN de verkiezing van de onderneming van het jaar. “We hebben dit jaar gekozen voor bedrijven uit onze gemeente die dienstverlenend zijn”, geeft bestuurslid Lydian Stegeman aan. De juryleden van BHNC hebben onder meer gelet op gastvrijheid en klantvriendelijkheid. Daarnaast heeft de commissie specifiek gekeken naar dienstverlenende bedrijven.

Voordat de winnaar werd bekendgemaakt, kregen de andere leden van de BCHN een korte impressie van de drie genomineerden door middel van drie filmpjes. Daarna maakte Rosa van der Vijver, dochter van de zandtovenaar Gert van der Vijver, van elk een bewegend zandschilderij. Op verzoek van Raymond van Amersfoort, eigenaar van Draw2Design, werd er zelfs een stairway to heaven in verwerkt. “De nominatie en de zandkunst waren al een verrassing.”

Unaniem oordeel

Het oordeel van de jury telde voor 60 procent mee voor het eindresultaat. De overige 40 procent werd gevormd door de stemmen van de BCHN-leden, die woensdag hun stem mochten uitbrengen tijdens de verkiezingsavond in het ZINiN Theater. Draw2Design werd door beiden unaniem gekozen tot winnaar.

“Bijzonder en bizar. We hadden echt niet op de winst gerekend”, zegt Van Amersfoort twee dagen na het behalen van de winst. “We hadden vooraf onszelf geen enkele kans gegeven. Bedrijf wat wel diensten verleend, ontzorgt. Wij werken door heel Nederland en de anderen twee genomineerden meer lokaal, waardoor ze bekender zijn. Wie kent ons nu?”, klinkt het nog enigszins verbaasd. “Naderhand hebben we met diverse mensen gesproken. Zij kwamen binnen en hadden hun keuze al klaar staan. Nadat ze ons filmpje hadden gezien, hebben ze hun stem gewijzigd.”

Kameleon

Het technisch ingenieursbureau, dat gevestigd is aan de Lochtersweg 59-7, startte in 2008 als eenmanszaak. Eigenaar Raymond van Amersfoort startte in zijn garage als parttimer zijn eigen onderneming. Kort daarna vond hij met mede-eigenaar Bas ten Tusscher een pand in Nijverdal waar ze al snel uitbreidden. Inmiddels bestaat het team uit 13 medewerkers die samen trappen op maat maken voor zo’n 50 klanten. In de die 16 jaar is nog nooit een medewerker vertrokken. “Elke dag is een feestje om te werken. Als een kameleon zorgen wij ervoor dat we maatwerk leveren. We zijn meer een soort van medewerker van onze klant. We verdiepen ons in de processen van de klant. En we geven praktijkopleidingen aan onze klanten. Ik denk dat wij daar wel uniek in zijn. En we leggen de lat hoog qua tekenwerk.”

Raymond van Amersfoort en Bas ten Tusscher namen de wisseltrofee over van Sallandse Wegenbouw. “We hebben het een mooi plekje gegeven op kantoor. Je ziet het beeld meteen als je binnenkomt. Wij komen er elke dag meerdere keren langs.”