Afbeelding

Cigo Spithoff verhuist naar een mooie nieuwe winkel

Zakelijk

NIJVERDAL – Cigo Spithoff gaat de huidige winkelruimte verlaten en verhuizen naar de plek waar tot vorige week boekhandel Bruna zat. Met deze verhuizing krijgt de winkel bijna het dubbele aan vloeroppervlakte waardoor het assortiment kan worden uitgebreid en de pakketten beter kunnen worden opgeslagen.

Eigenaar Jan en Petra Spithoff openden in 1995 de deuren van de Milo aan het einde van het Keizerserf. Na bijna tien jaar verhuisde de winkel naar de huidige locatie. Eerst onder de naam Totaalgemak en uiteindelijk onder de huidige naam Cigo Spithoff. “We zitten hier op een heel mooie plek, hebben veel aanloop. Maar met de ontwikkelingen in onze branche wordt onze winkel te klein. We zijn uit ons jasje gegroeid.” Met name de diverse pakketdiensten zorgden ervoor dat Cigo op de huidige locatie te weinig ruimte heeft om voldoende aandacht te bieden aan het overige assortiment zoals cadeaus, wenskaarten, zoetwaren, postzegels en loterijen.

Uitbreiding met boeken, lectuur en kantoorartikelen

Het nieuwe pand biedt meer ruimte. Cigo Spithoff gaat van 140 naar 260 vierkante meter. Dit biedt mogelijkheden om het aanbod uit te breiden. “We gaan het beste van beide winkels combineren”, zegt Jan. “Naast het assortiment wat u van ons gewend bent, bieden we straks ook een compleet assortiment aan boeken, lectuur en kantoorartikelen. Ik mag graag een goed gevulde winkel hebben. En we willen dat er een goede boekhandel in Nijverdal blijft.”

Spithoff heeft zich voor de boeken aangesloten bij Libris BLZ. Dat biedt daardoor ook de mogelijkheid om online boeken te bestellen en de volgende dag thuisbezorgd of afhalen bij Cigo Spithoff. “Zo zijn we online, maar toch lokaal”, benadrukt Jan. “Op deze manier kan er een kantoorboekhandel in het Nijverdalse centrum blijven.”

In de nieuwe winkel komen diverse top 10 boeken in de verschillende segmenten, zoals jeugd, roman, fictie, met daarnaast meer dan duizend titels, waardoor Cigo Spithoff een volwaardig boekhandelassortiment krijgt. Maartje, het bekende gezicht bij Bruna, zal Jan Spithoff en zijn team gaan ondersteunen.

Verbouwing

Voordat de deuren van het nieuwe pand van Cigo Spithoff open kunnen, gaat er een grote verbouwing aan vooraf. “Het hele interieur gaat op z’n kop”, aldus Jan. Het raam waar nu nog een toonbank voor staat wordt vrij gemaakt, zodat er meer licht de winkel binnen komt. De toonbank komt op een andere plek, er komt een nieuwe vloer en ook het verlichtingsplan wordt aangepakt. In slechts 2,5 week tijd. “We willen alles goed aanpakken en doen veel zelf. Met de nodige hulp. Leerlingen van Reggesteyn en het ROC die aangesloten zijn bij Matsi komen ons in de Week van de inrichting’ ons een handje helpen. Voor hen is het een mooi leerproces hoe je winkelinrichting doet.”

De intentie is om op donderdag 2 november open te gaan aan het Henri Dunantplein 4. In de tussentijd blijft de winkel op nummer 12 gewoon geopend. “Tijdens de overgangsfase zal er op de oude locatie iemand zijn om klanten te helpen, ook voor boeken, zodat ze zo min mogelijk hinder ondervinden van onze verhuizing.”

De ontwikkelingen rondom de verbouwing zijn te volgen via Facebook en Instagram. Hier staan ook regelmatig acties op. Via onze website www.cigospithoff.nl kunnen nu ook al de boeken worden besteld.

Personeel gezocht

Om de klant nog beter van dienst te zijn, is Jan Spithoff op zoek naar uitbreiding van zijn personeel. Het liefst iemand met boekhandel ervaring. Jan ligt toe: “Mensen vragen toch vaak naar bepaalde schrijvers of de nieuwste boeken. Maartje weet veel, kent veel schrijvers en genres. We gaan onze winkel wel indelen op genre, maar nog een collega met een stuk boekenkennis is nooit weg.” Reageren kan via spithoff@hetnet.nl.