Afbeelding

Interview met Harry Mengers, zenleraar in Nijverdal

Zakelijk

Harry Mengers over zen, 27 juni 2023. 

Aandachtstraining voor meer kwaliteit in je leven. 70% van de cursisten zeggen meer rust te ervaren na een introductiecursus van 5 maanden. 

‘Geloof niet wat je denkt’, zo trapt Harry Mengers af. ‘Wij hebben ons denken nogal op een voetstuk gezet. We geloven vaak dat we met ons denken, onze opvattingen en meningen de wereld begrijpen en houden daar behoorlijk aan vast. En daar begint de ellende. Want zoveel mensen, zoveel meningen en dus verschillen. En daardoor aanleiding voor ruzies en conflicten. De wereld is er vol van’, gaat Mengers verder. ‘In onze introductiecursus ‘Leer denken wat je wilt denken’ leren we hoe ons denken werkt. Wat er waardevol is en wat evengoed anders gedacht kan worden. ‘Perspectiefwisseling’ noemen we dat’, zo vervolgt Mengers. ‘En als je je vaker bewust wordt van jouw denken, van andere perspectieven dan krijg je meer aandacht voor de ander, ga je beter luisteren en – uiteindelijk - meer compassie ontwikkelen voor de ander’. ‘Leren mediteren is de sleutel hierbij. De verstilling leert je te concentreren en oplettend te worden wat er in je denken zoal omgaat. Een echte ontdekkingstocht. Dus ‘Geloof niet wat je denkt’ is niet zo’n gekke gedachte. Je mag vaker een vraagteken zetten in plaats van een uitroepteken’. ‘En het bijzondere is dat je je minder laat meeslepen door jouw gedachten en gevoelens, en je je meer zen gaat voelen’, vat Mengers samen. 

‘Mijn aanpak in de lessen is heel praktisch. Toepasbaar in je werk, thuis, je studie en met vrienden. Dat mag je van mij verwachten als nuchtere Nijverdaller’, vertelt Mengers met een glimlach. 

Tussen 2-8 september zijn er gratis proeflessen en de introductiecursussen beginnen vanaf 12 september. Ga naar https://www.zen.nl/nijverdal/gratis-proefles.html. 

Afbeelding