Tom Klokkenburg (adjunct directeur Ter Steege), Rob Nengerman (manager vastgoed Reggewoon), Karl de Lange (directeur Onderpand Vastgoedbeheer).
Tom Klokkenburg (adjunct directeur Ter Steege), Rob Nengerman (manager vastgoed Reggewoon), Karl de Lange (directeur Onderpand Vastgoedbeheer).

Reggewoon verduurzaamt 1000 woningen in 5 jaar

Zakelijk

HELLENDOORN - De komende 5 jaar voert Reggewoon onderhoud uit aan 1000 woningen in de gemeenten Hellendoorn en Wierden. Alle woningen worden verbeterd en verduurzaamd. Reggewoon heeft de intentie om dit samen met Onderpand en Ter Steege te realiseren. 

Donderdag 20 juli ondertekenden Onderpand, Ter Steege en Reggewoon een samenwerkingsovereenkomst: een startmoment van een langdurige samenwerking. De volgende stap bestaat uit het voorbereidingswerk en het uitwerken van de plannen. Reggewoon verwacht het 2e kwartaal van 2024 te starten met de uitvoering van de eerste fase. Huurders ontvangen meer informatie, zodra de plannen meer vorm gekregen hebben. 

“Het afgelopen jaar zijn we bezig geweest met een aanbestedingstraject om 1000 woningen te verduurzamen en onderhouden. Dit was een intensief traject. We zijn blij dat de intentie er is om met Onderpand en Ter Steege deze samenwerking aan gaan. We gaan nu samen aan de slag als bouwteam om te kijken hoe wij de komende 5 jaar goede en duurzame woningen gaan opleveren”, zegt Roel Wagenmans, projectleider Vastgoed Reggewoon.

Groot onderhoud en verduurzaming

De werkzaamheden zijn zeer uitgebreid. Een aantal werkzaamheden vinden plaats in de woning. Daarnaast worden aan de buitenkant werkzaamheden uitgevoerd aan de schil van de woning. Reggewoon pakt ook de isolatie aan. Dak-, vloer-, spouwmuurisolatie en isolerende beglazing wordt aangebracht. Een groot gedeelte van de woningen is straks gasloos. En er worden zonnepanelen geplaatst. 

Ter Steege kijkt uit om met dit grootschalige project aan de slag te gaan. Tom Klokkenburg, adjunct directeur bij Ter Steege: “Wij werken al jaren aan de verduurzaming van de woningen van Reggewoon. We zijn blij dat we hier een vervolg aan kunnen geven met deze meerjarige samenwerking.”

“We zijn trots dat we onze langjarige ketensamenwerking met Reggewoon de komende jaren mogen voortzetten. En we zien uit naar de samenwerking met Ter Steege en natuurlijk Reggewoon. Gezamenlijk brengen we alle kennis en expertise in om te zorgen voor optimale resultaten voor de bewoners”, zegt Karl de Lange, directeur Onderpand Vastgoedbeheer.