Léon en Marloes Haanstra feliciteren Janny Raamsteeboers, die als eerste een minuut gratis mocht winkelen in de vernieuwde Plus.
Léon en Marloes Haanstra feliciteren Janny Raamsteeboers, die als eerste een minuut gratis mocht winkelen in de vernieuwde Plus. Foto: Bianca Hellemons

Janny winkelt een minuut gratis na heropening Plus Léon Haanstra

Zakelijk

NIJVERDAL - Na een flinke verbouwing was het woensdag 15 februari dan zover. Nijverdal is een gloednieuwe Plus supermarkt met DA Readshop rijker. Ondernemer Léon Haanstra opende samen met zijn vrouw Marloes, zoon Tim en dochter Meike trots zijn nieuwe winkel aan de Smidsweg.

Groene ballonnen sierden de ingang van de nieuw ingerichte en uitgebreide supermarkt Plus Léon Haanstra. Zo’n honderd klanten stonden ruim voor negen uur in de kou enigszins ongeduldig te wachten totdat de vernieuwde winkel open zou gaan. Medewerksters van Plus deelden lotnummers uit met kans op één minuut gratis winkelen.

Een van de klanten was blij dat ze weer in haar vertrouwde supermarkt haar boodschappen kan doen. “De winkel en het personeel heb ik drie weken gemist. Ze zijn hier altijd zo vriendelijk en ze hebben hier veel streekproducten. En ik koop hier altijd gebak van de bakker uit Nieuw Heeten.” Haanstra kan bevestigen dat naast de Plus-formule deze producten en de ambachtelijke slagerij zijn behouden.

Lekker eten

De supermarkteigenaar had de avond ervoor tijdens een besloten opening zijn personeel al bedankt voor de inzet de afgelopen drie weken. “Er is keihard gewerkt. In drie weken tijd hebben we met medewerking van collega’s een giga mooie winkel neergezet. Met een nieuwe look en feel. Als je van lekker eten houdt, ben je hier op het goede adres.”

Nog voordat de compleet vernieuwde supermarkt officieel werd geopend, werd het winnende lotnummer 610 getrokken. Janny Raamsteeboers reageerde verschrikt: zij mocht een minuut gratis winkelen. Ze zocht meteen naar de vlees- en kaasafdeling. Op een groot beeldscherm in de gezamenlijke entree met Action en Intersport kon het inmiddels massaal aanwezige publiek de rondgang van Raamsteeboers door de supermarkt meebeleven. ‘Jannie pak toch gewoon die spullen, de tijd die vliegt voorbij’, riep de presentator haar toe. Ze werd een klein handje geholpen om haar kar te vullen. Uiteindelijk sloeg de kassa na een minuut winkelen € 138 aan. De Nijverdalse winnares is met haar boodschappen thuisgebracht. “Ze was met de fiets naar de opening gekomen”, geeft Haanstra aan.

Uiteindelijk waren er nog vele winnaars, want woensdagochtend werden de klanten getrakteerd op warme koffie en thee met koek. En aan de eerste 200 klanten werd een gratis slagroomtaart uitgedeeld.

Positieve reacties

Op de openingsdag en ook in de loop van de afgelopen dagen ontvingen Léon Haanstra en medewerkers van Plus Léon Haanstra vele positieve reacties op het resultaat van de verbouwing. Wat bij de rondgang door de supermarkt opviel, zijn de brede gangpaden tussen de verschillende schappen, de uitgebreide versafdelingen en de vernieuwing en uitbreiding van de DA Readshop.