Een van de vernieuwingen bij Plus Léon Haanstra zijn de zelfscankassa’s.
Een van de vernieuwingen bij Plus Léon Haanstra zijn de zelfscankassa’s. Foto: Bianca Hellemons

Plus en DA Readshop openen deuren na grondige verbouwing

Zakelijk

NIJVERDAL – Coop Léon Haanstra heropent woensdag 15 februari als PLUS Léon Haanstra. Klanten vinden in de vernieuwde supermarkt een nog ruimer aanbod van dagverse producten en met de zelfscankassa’s kunnen klanten eenvoudig en snel de boodschappen afrekenen.

Coop en Plus zijn vorig jaar gefuseerd tot een bedrijf. Dit betekent dat in de nog komende twee jaren alle Coop winkels omgebouwd gaan worden. De deuren van Coop Léon Haanstra zijn drie weken dicht geweest om de verbouwing grondig aan te pakken. “Het was een pittige ombouw”, geeft supermarkteigenaar Léon Haanstra aan. “In Holten waren we gevoelsmatig nog niet zo lang geleden overgegaan van de C1000-formule naar Coop. De inrichting in Nijverdal was meer gedateerd, dus vandaar de keuze om eerst ons filiaal in Nijverdal aan te pakken.”

Uitbreiding DA Readshop

Gelijk met de verbouwing, die de winkel omtovert van oranje naar groen, heeft de supermarkt een grootse restyling ondergaan. Het pand is van binnen volledig gestript. Er is een nieuwe vloer gelegd, die in de entree met Action en Intersport doorloopt. De entree naar de supermarkt en DA Readshop zijn verplaatst. Het assortiment van DA Readshop is uitgebreid tot een volwaardige drogisterij. Op alle fronten is uitgebreid: meer boeken, geuren en zelfzorg. “Een combinatie die niet bij veel andere supermarkten is.”

Er zijn nieuwe schuifdeuren geplaatst en grote ramen zorgen voor meer daglicht en een transparante look. “Je kunt zo’n verbouwing maar een keer doen, dus we wilden het ook grondig aanpakken. We kunnen nu nog mooier gebruik maken van de ruimtes.”

Ambachtelijke slagerij

Volgens Haanstra is het de nieuwste Briljant 2.0 formule, waarbij alle zintuigen worden geprikkeld. “We hebben een vernieuwde brood- en groenteafdeling en we voegen flink wat versassortiment toe. Onze ambachtelijke slagerij, waar dagelijks heerlijk vlees geproduceerd wordt, hebben we kunnen behouden. Er waren namelijk best wat klanten die bang waren dat onder meer ons Tiroler zweinbrat zou verdwijnen.”

Service

Klanten rekenen bij Plus Léon Haanstra hun boodschappen af aan een van de drie traditionele kassa’s of door middel van een van de drie zelfscankassa’s. “We moeten mee in deze tijd. Het gemak voor de klant staat daarbij voorop. Het zelfscannen is het meest makkelijke, want alles kan na het scannen meteen in de tas.”

Niet alles is veranderd. Klanten kunnen nog steeds rekenen op het vaste team. “Ze staan straks gewoon weer voor iedereen klaar. Ze kunnen niet wachten om iedereen te ontvangen in onze gloednieuwe winkel.”

Minuut gratis winkelen

Met het doorknippen van een lintje om 9.00 uur wordt de opening op woensdag 15 februari een groot feest. Klanten die daarbij aanwezig zijn ontvangen een lotnummer en maken daarmee kans op een minuut gratis winkelen. Voor de eerste 200 betalende klanten ligt er een heerlijke taart klaar. Daarnaast zijn er de komende weken meerdere acties om de heropening van Plus Léon Haanstra te vieren.