Afbeelding

Kötter Living in Nijverdal: A different story

Zakelijk

NIJVERDAL - Op industrieterrein het Lochter in Nijverdal hebben de broers Bas (40) en Joost (38) Kötter hun nieuwste woonwinkel geopend. Kötter Living is namelijk sinds april 2022 ook te vinden in Nijverdal. Het is de 2e winkel voor de gebroeders Kötter. De interieurwinkel onderging in 3 maanden tijd een complete metamorfose. “Klanten die altijd al in deze winkel kwamen kennen het niet terug en zijn aangenaam verrast” aldus Joost. Oom Frans heeft in dit pand namelijk altijd een meubelzaak gerund, maar die richtte zich toch op een andere doelgroep. “Wij doen het net even anders, onze slogan is dan ook niet voor niets: a different story” aldus Joost.

De grootste kracht zit in ons team

“Klopt, we combineren stijlen, meubels en woonaccessoires uit de hele wereld tot een prachtig geheel. Doordat we rechtstreeks bij lokale partijen inkopen in Indonesië, India en China vind je bij ons artikelen die je nergens anders vindt”, aldus Bas. De broers kwamen in 2005 voor het eerst in Azië waar ze gelijk kansen zagen voor het zelfstandig importeren van producten. Ze kennen de weg daar inmiddels goed, vooral Bas houdt zich bezig met de inkoop aldaar en werkt veelal achter de schermen. Joost houdt zich meer bezig met de klanten en de verkoop. “En vergeet ons team niet, daarin zit onze grootste kracht. We hebben meer dan 20 collega’s die echt een hart hebben voor de zaak, dat is tegenwoordig niet meer de normaalste zaak van de wereld”, aldus Bas.

Twee unieke woonwinkels in Twente 

De meubelhandel is de broers bijna met de paplepel ingegoten, hun ouders runden namelijk altijd de woonwinkels Grenenhuis, Teakhouse en Kötter Wonen. En sinds 2014 staan beide broers aan het roer. “Onze winkel in Nijverdal is trouwens beslist geen kopie van de woonwinkel in Oldenzaal, we hebben goed gekeken naar het assortiment en wel degelijk andere producten in Nijverdal als in Oldenzaal neergezet. Het loont zich dan ook zeker om beide woonwinkels te bezoeken, daarnaast zijn enkele dealer-schappen regio gebonden en mogen maar in één van beide winkels staan, dus beide winkels zijn eigenlijk “a different story”, besluit Bas.

Afbeelding
Afbeelding