Afbeelding
Foto's: Fotografie Mike Rikken

Lekker en gezellig de feestmaand in met winterfair van Auto Aaltink

Zakelijk

NIJVERDAL – Muziek, leuke kraampjes en delicatessen. Bij de winterfair van Auto Aaltink konden bezoekers zaterdag met de kou buiten al een beetje van de winterse sfeer genieten. Een goede aanzet voor de gezellige decembermaand.

Ewald Aaltink kijkt terug op een zeer geslaagde winterfair. “Vanuit de gratis wintercheck is deze winterfair ontstaan. Mensen zaten te wachten totdat de auto was gecontroleerd. De eerste stap was het aanbieden van snert met roggebrood. Als ze dan toch moeten wachten, waarom dan niet met een beetje vermaak? Ik heb een grote showroom, dus heb ik lokale ondernemers gevraagd of ze mee willen doen met de winterfair. Zes jaar geleden begonnen we met vier kraampjes, nu hadden we er ruim twintig. En de combinatie is perfect. Wij ondernemers kunnen gebruikmaken van elkaars netwerk en voor de bezoekers is het echt een sociaal evenement geworden. Met bijpassende kerstmuziek van Imagine Close Harmony dit keer. Het sluit goed aan bij de decembermaand.”

Vanaf dat de deuren open gingen tot sluitingstijd was het gezellig druk in de showroom op industrieterrein ’t Lochter. Ruim twintig lokale ondernemers werd onderdak geboden. Marjolein Schreurs van ‘Post met Liefs’ had haar stand gevuld met lieve, kleine cadeautjes die door de brievenbus passen. Van gehaakte engeltjes voor in de boom, jute zakjes met wat lekkers tot thee- en geurcadeautjes. Allemaal lieve cadeautjes om te laten weten dat je aan iemand denkt. Ook lagen er (kerst)kaarten met een pakkende tekst. Marjolein: “Er worden steeds minder kaarten verstuurd. Nog wel met een verjaardag, maar met de feestdagen is dat ook steeds minder. Terwijl een kaart met een zelfgeschreven tekst zoveel kan betekenen voor iemand.”

Lekker ruiken

Een lekker luchtje van Leilak parfums werd aangeschaft als cadeau voor de feestdagen, net als kaarsen en een van de andere vele feestelijke uitziende cadeaus van ByMaes In home woondecoratie uit Hellendoorn. “De decembermaand leent zich bij uitstek om het gezellig te maken en het lekker te laten ruiken”, geeft eigenaresse Esther Elzinga aan. De led kaarsen met afstandsbediening werden zaterdag goed verkocht, net als de heerlijk geurende blokjes. “De heerlijke nieuwe geur Christmas Berry past perfect bij de feestdagen.”

Cigo Spithoff stond er met, hoe kan het ook bijna anders, vele verschillende kerstkaarten. En de groene kerstkransen van Tuincentrum Calkhoven mochten uiteraard niet ontbreken op deze winterfair. “Heel mooi hoe Ewald alles heeft georganiseerd. Hij denkt altijd in mogelijkheden, heeft leuke ideeën. En het is gezellig hier”, zegt Ria Calkhoven. Komende zondag is al de eerste advent, dus de eerste kerststukjes werden al weer verkocht. “We maken elke keer wat anders, maar de krans is nog steeds het meest verkocht. En we maken alles zelf”, benadrukt ze. “Kerst is nu eenmaal ook een geurbeleving.” Daarom zijn de eerste kerstbomen deze week al weer te koop bij Tuincentrum Calkhoven.

Culinair genieten

Ook aan de inwendige mens werd volop gedacht. Auto Aaltink Auto stond klaar met warme dranken, snert en roggebrood met spek. Na de nodige proeverijen ging menig bezoeker met wat lekkers naar huis van ReggeVallei Jam & More, Wine 4 you and me, Jets Kaas en zo of van Rokerij Marle. Germany Delicatessen stond er met heerlijke chocoladeletters en grote chocozoenen. “Geen Duitse kerstmarkt zonder de chocozoenen”, weet eigenaresse Nicole Beernink. Twente Decadente stond eveneens met een kraam op de winterfair. De medewerkers, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, maken er onder meer de meest prachtig versierde chocoladeletters en pralines.

Wintercheck met tip

Aaltink stelde deze zaterdag niet alleen zijn ruimte beschikbaar. Bezoekers van de winterfair konden hun auto op 18 wintergevoelige aspecten laten testen. Ewald: “Meer dan 150 bezoekers hebben gebruikgemaakt van deze gratis check.” Auto’s werden gecontroleerd op onder meer verlichting, accu, ruiterwisserbladen, goede antivries en bandenspanning. “Bij kou krimpt de lucht, waardoor je een lagere spanning hebt. Je brandstofverbruik ligt daardoor hoger en je uitstoot is groter. Een goede bandenspanning in de koude maanden is dus goed voor milieu en je portemonnee”, geeft Ewald Aaltink als tip mee.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding