Afbeelding
Fotograaf: Joep Dikmans

Eindeloze Zomer begint met crowdfunding!

Uitgaan en cultuur

NIJVERDAL – “Voor de muzikale theaterproductie Eindeloze Zomer, die zaterdag 1 juni 20.00 uur en zondag 2 juni 14.30 en 19.30 uur in het Openluchttheater en 15 juni in Hof ‘88 wordt opgevoerd zijn we volledig afhankelijk van steun vanuit subsidies, lokale bedrijven en particulieren. Dit kan zowel in euro’s als in natura (bijvoorbeeld decormateriaal en (stoffen voor) theaterkleding). Wij zoeken daarom steungevers die ons een warm hart toe dragen en die, samen met ons, vanuit verbinding, deze theaterproductie tot stand willen brengen”, zegt regisseur Sanne Kamst-Velthuis.

“Met mekaar in verbinding stoan, doar kump ’t op an”. Iedereen in de regio kent Krönnenzommer, de mooie oude, statige panden, het bos eromheen. Maar wat heeft zich daar afgespeeld in en tussen deze gebouwen? Wie woonden daar en wie ging hier naar zijn werk Na het grote succes in mei 2022, keren de makers van ‘Nooit Vergeten …’ terug met een nieuw theaterstuk over de regionale geschiedenis, met de naam ‘Eindeloze Zomer’. Het belooft nog spannender, nog indrukwekkender en nog muzikaler te worden. Het is een voorstelling die het waard is om door zoveel mogelijk mensen in de regio bekeken te worden. ‘Eindeloze Zomer’vertelt over de rijke historie van voormalig Volkssanatorium voor borstlijders Hellendoorn, dat sinds 1974 bekend is als verpleeghuis Krönnenzommer. “We nemen het publiek mee naar de periode van 1902 tot heden. Thema’s als: patiënten, WOII, onderduikers, mantelzorg en onderlinge gezagsverhoudingen komen allemaal aan de orde. Het verhaal wordt omlijst door de situatie van Roosje, die aan dementie lijdt en gedwongen opgenomen moet worden in een zorginstelling.”

Projecttheater

‘Eindeloze Zomer’ is een projecttheater dat werkt met regionale (amateur)acteurs, voortgekomen uit De Gagelspöllers. “Ons idee is dat iedereen deel mag nemen. De deelnemers zijn niet alleen de spelers, maar ook vrijwilligers die achter de schermen de productie mede mogelijk maken. Deelname aan dit project is voor iedereen kosteloos. Door deze productie en zeker ook de weg ernaartoe, worden veel mensen met elkaar verbonden. Er ontstaan nieuwe contacten. Met deze productie houden wij de lokale geschiedenis levend en we zijn van mening dat het een positieve impact heeft op de samenleving. Als je weet wat er in je streek gebeurd is, ga je respect ontwikkelen voor je eigen cultuur en gebruiken. Wij spelen in op de toegenomen interesse in de lokale geschiedenis.”

Steunen

“Wil jij ons steunen en samen met ons ervoor zorgen om “Eindeloze Zomer” tot een eindeloze ervaring te maken?” Dat kan via: https://initiatievensamenvoorelkaar.nl/nl/initiatives/activities/details/funding/71/eindeloze-zomer. Wie 5 euro doneert, loot mee naar het schilderij Kraanvogels van Anja Wolfkamp. Voor 10 euro ontvang je een sleutelhanger met kraanvogel, met 15 euro schenk je een vrijkaartje aan de minima, 23 euro geeft recht op een entreebewijs met sleutelhanger en voor 50 euro komt je naam op een spandoek. Mocht het doelbedrag worden overschreden, wordt dit geld ter beschikking gesteld aan ‘het toekomstige museum over de geschiedenis van Krönnenzommer’. Wie op een andere manier wil steunen (decor materialen, kleding of advies), dat kan via: eindelozezomer2023@gmail.com.

Afbeelding