Afbeelding

Menclub Helderse Voerluu: Ringsteken

Uitgaan en cultuur

HELLENDOORN - Gemeenschap met traditie. Zo kun je Hellendoorn wel typeren. Dat gegeven in combinatie met de enerverende natuur van de Sallandse Heuvelrug maakt onze regio tot een toeristische trekpleister. Geen wonder dat het Helders Fees door ontelbare toeristen wordt bezocht. Of we nu praten over de Markt, het Ringsteken, het Schapendrijven of het feest op de Hofmansweide, steeds is de belangstelling overweldigend.

Geen wonder dat Menclub Helderse Voerluu samen met de boerendansers jaarlijks de feestweek openen met het authentieke ringsteken. De aanspanningen zijn vaak verrassend. Een koets van bijna een eeuw oud of een jong stel dat compleet uit het dak is gegaan bij het versieren van hun menwagen.

Je begrijpt het al, iedereen mag en kan meedoen. “Wij als Voerluu zijn het aan onze stand verplicht dit jaarlijks festijn in stand te houden. Naast onze mooie ritten in de natuur, de dressuur maar ook de Samengestelde Menwedstrijd en het Tuigpaardenconcours zetten we ons in voor het Helders Fees: Ringsteken.” Datum: 21 augustus 2023. Tijd: 19.00 uur tot ongeveer 20.30 uur. Toegang gratis. Locatie: Dorpstraat in het centrum van Hellendoorn. 

Afbeelding