Afbeelding

Johanna van Burenwandeling

Uitgaan en cultuur

HELLENDOORN - Op woensdagavond 10 mei 2023 organiseert het Dialectcafé een Johanna van Burenwandeling met Tineke van Buren en Bert Jansen.

Onder leiding van Johanna van Burenkenner Dinand Webbink gaat de wandeling vanuit het Noaberhuus langs allerlei betekenisvolle plekken in het dorp. De wandelaars passeren Johanna’s geboortehuis en bezoeken het Oale Karkhof, een plek die de dichteres zeer dierbaar was. Dat geldt ook voor de Geuren, waarover ze enkele ontroerende leedties schreef. Verder gaat de tocht langs huizen waar Johanna met haar moeder heeft gewoond, wordt er stil gestaan bij het monument aan de Dorpsstraat en haar standbeeld bij de kerk. Natuurlijk komt ook ‘n oalen griezen toren aan bod, die Johanna met veel liefde bezong.

Onderweg zal Tineke gedichten declameren, maar ook voordragen uit het proza van Johanna. Bert zal enkele door hem op muziek gezette vassies van de Hellendoornse dichteres laten horen. De wandeling eindigt in het Noaberhuus, waar de groep kan napraten en luisteren naar nog meer muziek van Bert Jansen.

In verband met de beperkte plaatsruimte graag even aanmelden via e-mail: dialectcafehellendoorn@gmail.com. Bij voldoende belangstelling zal er een tweede avond gepland worden. 

Dialectcafé Noaberhuus, woensdag 10 mei 2023, aanvang 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). De toegang is gratis, maar een vrije gift is welkom.