De hele groep.
De hele groep. Foto: Bart Broens

Nieuwe supermarkt in Nijverdal!

Uitgaan en cultuur

NIJVERDAL - Door toneelvereniging Nut en Genoegen werd in het Zinin theater tijdelijk een nieuwe supermarkt geopend. Het hoofdkantoor had gezien dat de omzet flink tegenviel en stuurde iemand om dat te repareren. Vervolgens kwam “de man van het hoofdkantoor” van de ene in de andere hilarische situatie terecht. 

Thomas de groenteboer, met een dikke knipoog naar het Helders volkslied, lustte zijn eigen groente en fruit niet – een flessenautomaat die op hol sloeg, de kassière die meer verstand had van een beautysalon - een vakkenvuller die, zonder enige schaamte, hogerop wilde én bij vervelende klanten werd kordaat opgetreden door het lamlendige personeel. Mede door een spectaculaire auto-win-actie kwamen er toch nog meer klanten in de winkel en werd deze klucht met een positief gevoel afgesloten.

Maar liefst 15 spelers hadden een rol in deze voorstelling en daarnaast waren er meerdere figuranten waardoor er veel te zien was op het podium. De decorploeg mocht gebruik maken van de inventaris van het C1000 museum en veel versproducten werden geleverd door de Albert Heijn van Rob Loomans uit Hellendoorn. Na de voorstelling werden de versproducten geschonken aan de voedselbank.

Eén van de figuranten was onze eigen burgermeester Jorrit Eijbersen. Na afloop zette hij, in een uitverkocht Zinin theater, Marriet Berkhof en Dennis Eektimmermans in het zonnetje omdat zij respectievelijk 50 en 25 jaar lid waren van Nut en Genoegen. Daarnaast werd voorzitter en duizendpoot Joop Timmer door de burgermeester naar voren geroepen om hem, namens de spelers en bestuur, te bedanken voor zijn tomeloze inzet voor de 122 jarige toneelvereniging.

De volgende voorstelling van Nut en Genoegen is op woensdag 22 februari 2023. Dan zal er een kinderstuk opgevoerd worden dat geregisseerd zal worden door Milou Nijenhuis.

De jubilarissen.