Afbeelding

SVVN pakt een punt in de slotfase

Sport en vrije tijd

NIJVERDAL - SVVN begon voortvarend aan de wedstrijd. Het spel speelde zich grotendeels af op de tegenstander. In de 5de minuut komt Bas Koedijk op zo’n 20 meter voor het doel in balbezit. Hij besluit eens op doel te schieten en ziet zijn zuivere bal links in het doel belanden. Een bal die doelman Weegnink van thuisclub kennelijk niet verwacht had. Het is een fijne voorsprong zo vroeg in de wedstrijd. Maar het doelpunt veranderde wel het spelbeeld. Na het openingsdoelpunt zocht Wilhelminaschool veelvuldig de aanval en moest SVVN zich beperken tot verdedigen. Verdedigen dat de door blessures geplaagde formatie van Nico Eshuis niet goed afging.

In de 14de minuut kreeg Wilhelminaschool een uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen. Een vrije trap van Klein Breteler belandde op het hoofd van een aanvaller van School die leder echter naast het doel kopt. Ondertussen blijft de stormloop op het doel van SVVN aanhouden. Doelman Brian Leemhuis ontpopt zich als man van de wedstrijd door een antwoord te hebben op elke aanval van Wilhelminaschool. Toch is de vraag niet of maar wanneer SVVN zal moeten capituleren onder de aanvalsdrang van de thuisclub.

De meer dan verdiende gelijkmaker valt uiteindelijk in de 41ste minuut. Een corner van de thuisclub staat aan de basis van een lange aanval. SVVN krijgt de bal niet uit de eigen zestien. Eerst wordt de bal nog hard op de lat geschoten door Gijs Hofste en in rebound is het dezelfde speler die de gelijkmaker tegen de touwen schiet. In het restant van de eerste helft probeert Wilhelminaschool een voorsprong te forceren en krijgt het daar ook kansen toe. Toch gaan beide ploegen rusten met een gelijke stand. SVVN moet zich realiseren dat het anders moet de tweede helft anders speelt het een verloren wedstrijd. De tegenstander is veel feller en heeft SVVN het grootste gedeelte van de wedstrijd onder enorme druk gezet.

In de 53ste minuut is er voor Wilhelminaschool succes. Een voorzet van links wordt door geheel vrijstaande Ivo Brager tegenaan gelopen en hij ziet zijn inzet in het doel verdwijnen. Ook na deze achterstand weet SVVN het spelbeeld niet om te buigen. Ook een dubbele wissel waarin Rien Landeweerd zijn debuut maakte in SVVN 1 brengt daar geen verandering in. In de 69ste minuut is er een onoplettendheid in de verdediging van SVVN. Vanaf links mag er vrij voorgezet worden en de eveneens vogelvrije Ivo Brager van simpel zijn tweede van deze middag maken.

Zo lijkt het een kansloze nederlaag te worden. In de 72ste minuut lijkt de achterstand nog groter worden als een aanvaller van School op de binnenkant van de paal schiet. De bal springt wonderwel het veld weer in. Hierna probeert SVVN de aanval te zoeken. Een vrije trap van rechts van Jimmy Scharphof zorgt voor de nodige onrust en wordt met moeite tot corner gepromoveerd. Even later staat Jimmy weer aan de basis van gevaar. Nu geeft hij vanaf links een perfecte voorzet op Tygo Vliek de bal tegendraads achter de doelman werkt. De aansluitingstreffer is gevonden.

SVVN speelt nu wel met de druk naar voren maar dat zorgt ook voor ruimte aan de andere kant. Uiteindelijk scoort SVVN nog in blessuretijd. SVVN krijgt een vrije trap op de rand van de zestien en Jimmy Scharphof schiet de bal snoeihard langs de muur in het doel. Zo houdt SVVN toch een punt over aan deze ontmoeting.