Afbeelding

Spelers Regge United zoeken versterking: ‘Walking Football is serieuze sport!’

Sport en vrije tijd

HELLENDOORN – “Ja, het klinkt misschien een beetje sloom; lopend voetbal. Maar dat is het absoluut niet! We leggen op dinsdagmorgen tijdens de training en een partijtje spelen toch zeker zo’n vijf kilometer af”, zeggen de spelers. En als je even staat te kijken merk je dat er best fanatiek aan toegaat. Aanmoedigende kreten schallen over het veld. Elke dinsdagmorgen zijn de leden van Regge United, 60-plussers, van 10.00 tot 11.30 uur op het hoofdveld van V.V. Hellendoorn aan de Koemaste in actie.

Na afloop gaan ze onder de douche en daarna volgt de derde helft samen ‘zeuren’ met koffie en cake in de kantine van de voetbalclub. Kortom, het is goed voor lijf en leden, lekker buiten bewegen en ook gezellig bij Regge United. En daarom snappen de leden niet dat er niet meer oud-voetballers en andere senioren zijn die zich bij hen aansluiten. “We vinden het onbegrijpelijk! Je hoeft je echt niet te schamen als je Walking Football speelt”, geven ze aan. “En mensen die het te min vinden snappen we echt niet. Laten ze eens een keer komen kijken, dan weten ze tenminste waar ze over praten!”

Al 7 jaar

Voorzitter Jan Imbos heeft 7 jaar geleden de club opgericht. Zijn motivatie was ‘het is gezond om buiten te gaan bewegen’. En er zijn leden die er al al die tijd bij zijn. Maar het aantal leden is niet groot; zestien of zeventien en dat moet veranderen. “Want als er iemand ziek is, geblesseerd of met vakantie wordt het wel heel krap.”De aanwezige leden zijn best trots op hun club: “We hebben mooie eigen tenues en trainingspakken! En spelen af en toe op een toernooi. Ook zelf hebben we wel eens een toernooi georganiseerd. Vaak winnen we!” In de omgeving hebben bijvoorbeeld FC Twente en FC Emmen en Rohda Raalte een afdeling Walking Football.

Nooit gevoetbald

Jan Gerrits had nog nooit van zijn leven gevoetbald. Na een ernstige ziekte moest hij van zijn arts revalideren. “Dat was drie terug”, vertelt hij. “Ik stond met de hond aan de rand van het veld te kijken. ‘Kom erbij’ riepen de mannen. Maar ik heb nog nooit van mijn leven gevoetbald. ‘Geeft niet, we kunnen het je leren’, zeiden ze. Zo ben ik begonnen. De eerste drie weken hebben ik ontzettende spierpijn gehad. Maar nu zou ik het niet meer willen missen! Lekker spelen, lekker zweten. Heel gezond.”

Andere regels

Walking Football wordt gepeeld op een kwart veld. Een speler moet altijd met een voet aan de grond blijven. Dribbelen met de bal mag wel. Slidingen zijn niet toegestaan en de bal mag niet te hoog komen. Er is geen echte keeper en geen scheidsrechter bij oefenpartijtjes, maar bij ‘echte’wedstrijden wel. Ook geen gele of rode kaarten. Maar je kunt wel als straf voor vijf minuten het veld uit gestuurd worden. Het is geen dure sport.

Gewoon kijken of info

Wie geïnteresseerd is, kan gewoon een keer op dinsdagmorgen gaan kijken, zoals Jan Gerrits deed. “Op dinsdagmorgen is het altijd goed weer”, zeggen de spelers van Regge United Lachend. “We hebben geen winterstop!”Maar voorzitter Jan Imbos 06-14417857 of janimbos@hotmail.com geeft ook graag alle info. En nieuwe leden worden met gejuich ontvangen!