Afbeelding

Basketbalvereniging The Valley Bucketeers door de jaren heen!

Sport en vrije tijd

NIJVERDAL - Met trots viert basketbalvereniging The Valley Bucketeers haar 50e seizoen! De vereniging is nog nooit zo groot geweest, met meer dan 200 leden en maar liefst 14 jeugdteams en 4 seniorenteams. Vooral de jongste jeugdteams hebben de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt.

De krachtige verbinding van saamhorigheid, het familiegevoel en een sterk technisch beleid maken de Valley Buck tot een succesvolle vereniging die jaarlijks groeit. Het is een club waar je bij wilt (blijven) horen en waar goed en sportief basketbal belangrijk is. Laten we teruggaan in de tijd en enkele hoogtepunten delen:

De jaren 80

In 1981 vond het allereerste Valley Buck-kamp plaats, een traditie die tot op de dag van vandaag voortleeft en geliefd is bij alle leden. In 1983 schitterde Kees van de Pol in de eredivisie, spelend voor Donar Groningen. Ook Jolanda Kiel maakte naam als speelster in een dames eredivisieteam. In 1986 behaalde het damesteam onder leiding van Gert Bosch hun eerste kampioenschap. Dit zijn prestaties waar we nog steeds trots op zijn!

De jaren 90

Martijn Kets speelde een jaar collegebasketbal bij het team van Fresno in de Verenigde Staten. En laten we Arie Boomsma niet vergeten, naast zijn bekendheid als televisiepersoonlijkheid was hij ook een geweldige basketbalspeler bij de Valley Buck.

Basketbal is geweldig! Het is een spectaculaire sport en we willen iedereen de kans geven om basketbal te ontdekken en de interesse in deze sport te laten groeien. Daarom werd in 1996 voor het eerst het scholentoernooi georganiseerd, een jaarlijks evenement dat is uitgegroeid tot een van de grootste in de regio. Basisschoolleerlingen krijgen daar de kans om kennis te maken met basketbal.

De jaren 2000

In het seizoen 2002-2003 maakte het jeugdige seniorenteam onder leiding van Eelco Velthof grote indruk in Rayon Oost. Ze werden kampioen in de eerste klasse en promoveerden voor het eerst naar de hoofdklasse. Het eerste herenteam heeft zich jarenlang op dat niveau laten zien. Ook de dames beleefden een hoogtepunt met de promotie naar de hoofdklasse in 2009, onder leiding van Peter Hakkert. In 2010 startten werd er gestart met peanutbasketbal, speciaal voor kinderen vanaf 5 jaar! Het doel van peanutbasketbal is om plezier te hebben, basisvaardigheden te ontwikkelen en een positieve kennismaking met de sport te bieden, zodat kinderen op jonge leeftijd kunnen genieten van basketbal.

Daarnaast is de vereniging trots op spelers die deel hebben uitgemaakt van Nederlandse jeugdteams en die hebben gespeeld op landelijk niveau, zoals Yusuf Figengül, Esat Figengül, Ricardo Poelarends, Robin Man, David Velthof en Merle Broekmate. Veel van de spelers zijn ook terechtgekomen in diverse regionale selecties en hebben gespeeld voor teams op landelijk niveau. Sinds 2015 wordt er zelfs internationaal gespeeld, met jeugdteams die deelnemen aan de Limfjordscup in Denemarken.

Al 50 jaar

“Basketbal is wat ons verbindt, maar het familiegevoel is wat heerst bij de Valley Buck. Al 50 jaar zijn wij een hechte groep, waar sportief basketbal wordt gespeeld en vriendschappen voor het leven ontstaan!”

Eerste dames kampioensteam 
Achterste rij v.l.n.r. Janine Podt (trainster) Ghislaine Filart, Helga Noteboom, Arrianne Roelofs, Alice Schuttevaar, Gert Bosch (coach). 
Voorste rij v.l.n.r.: Gerlinde Podt, Carla Mak, Natasja Blikman.
De kampioensploeg van 2009 
Bovenste rij v.l.n.r. Peter Hakkert, Ellis Huiskes, Esther Koerhuis, Marleen Smit, Loes Bouwman, Aafke Wilms, Willeke Kolkman, Arno Knapen 
Onderste rij v.l.n.r. Frederiek Hunneman, Anniek van Buren, Milka Latupeirissa, Deborah Tuparia, Willeke Knol.
De kampioensploeg van 2003 
Bovenste rij v.l.n.r. Peter Hakkert, Alex Harinck, Pieter Verkroost, Esat Figengül, Yusuf Figengül, Gerard Bresser. 
Onderste rij v.l.n.r. Roy Stokvis, Onno Poorterman, Martijn Hemmink, Jorrit Stolwijk, Edwin van den Brink, Henkjan Maneschijn, Eelco Velthof.
Peanuttoernooi 08 oktober 2022
Afbeelding