De kampioensauto van Ruben.
De kampioensauto van Ruben.

Lohuis Autosport kampioen!

Sport en vrije tijd

NIJVERDAL - Op het natte TT circuit van Assen heeft Ruben Lohuis op zondag 6 november voor de 5e keer het Nederlands kampioenschap PTC Racing Cup behaald. In de laatste wedstrijd van het kampioenschap werd er fel gestreden in een deelnemersveld van 24 auto’s. Eerder dit jaar waren er ook wedstrijden met ruim 36 auto’s aan de start. “Al met al hebben we een fantastisch mooi racejaar achter de rug, waarbij we als team meermaals met ruim zes auto’s aan de start van verschillende evenement stonden en het kampioenschap hebben binnengehaald” aldus teammanager Wim Lohuis.

Een week voor de laatste race van het NK stond het team met twee auto’s aan de start van de legendarische 24 uurs race op Spa Francorchamps. Aan deze race deden ruim honderd auto’s mee, waarvan ruim 65 Citroën C1’s. Dezelfde auto’s waarmee ook in Nederland gestreden wordt. Het team heeft hier een fantastische prestatie neergezet door 14e en 39e te worden. Volgens de teammanager moet daarbij wel vermeld worden dat het team in de laatste twee uur van de race nog een transmissie heeft vervangen waardoor een 13e plaats uiteindelijk 39 werd voor één van de wagens.

In de winterperiode gaan de wagens in revisie en zullen er ook een aantal nieuwe auto’s bij komen voor aanstormende race talenten. Deze maken onder andere vanuit de karting de overstap naar de autosport via Lohuis Autosport in de PTC Racing Cup. “Ook via deze weg gaat dank uit aan alle sponsoren, teamleden, vrijwilligers en supporters en gaan we met volle moed richting 2023, waarbij er weer mooie evenementen in binnen- en buitenland op de kalender zullen staan” zo klinkt het.