Afbeelding
Foto: Cigo Spithoff

Cigo Spithoff groeit uit zijn jas en verhuist naar pand Bruna

Zakelijk

NIJVERDAL – Op het Henri Dunantplein 12 zit al enkele jaren Cigo Spithoff. Nog voor enkele maanden, want vanaf oktober vind je Cigo Spithoff op een andere plek met een winkel die bijna twee keer zo groot is.

De winkel verhuist een stukje verderop naar het Henri Dunantplein 4. Hier is nu nog Bruna gevestigd. “We zijn uit ons jasje gegroeid”, zegt eigenaar Jan Spithoff. In 1995 opende de winkel zijn deuren aan het einde van het Keizerserf. Na bijna twintig jaar verhuisde de winkel naar de huidige locatie. “We zitten hier op een heel mooie plek, hebben veel aanloop. Maar met de ontwikkelingen in onze branche wordt onze winkel te klein.” Jan doelt hier op de pakketdiensten, die op post.nl na allemaal bij Cigo zijn ondergebracht. “Met Vinted is het echt geëxplodeerd. Per maand verwerken we 6.000 pakketjes, als het niet meer zijn.”

UItbreiding met boeken

Het nieuwe pand biedt meer ruimte. Cigo Spithoff gaat van 140 naar 260 vierkante meter. Er zal een grote collectie boeken en tijdschriften in het assortiment worden opgenomen. “We gaan het goede van beide winkels combineren. Ik mag graag een goed gevulde winkel hebben. En we willen dat er een goede boekhandel in Nijverdal blijft.” Maartje, het bekende gezicht bij Bruna, zal Jan Spithoff en zijn team gaan ondersteunen.

Vierdaagse

Het ruime aanbod aan cadeauartikelen, feestartikelen, cadeaukaarten, houten decoraties, zoetwaren en wenskaarten zal in de nieuwe winkel meer tot zijn recht komen. Bij Cigo Spithoff wordt ook veel aandacht besteed aan thema’s zoals Vaderdag en de avondvierdaagse. Bij Cigo vind je een uitgebreid assortiment leuke cadeauartikelen, vaak gecombineerd met een vrolijke Hawaï slinger. “Dat hebben we in de loop der jaren opgebouwd. Mensen vragen nu al wanneer de tent met vierdaagseproducten er weer komt te staan. Dat is de donderdag en vrijdag van de wandelvierdaagse”, geeft Jan aan. “We onderscheiden ons daarin van andere winkels. Al die pakketjes maken we zelf.” Van leuke sleutelhanger aan koord tot een zilveren beker gevuld met snoep, of van sneakerbal met keycord tot snoepzak met klaphand. Om het persoonlijk te maken, kunnen snoepmedailles met elke gewenste naam worden bedrukt. Bestellen kan ook via www.cigospithoff.nl.