Afbeelding

Ook voor advies en verkoop schoenen naar Wolters Schoenmakers

Zakelijk

NIJVERDAL - Bij Wolters Schoenmakers aan de Constantijnstraat kun je niet uitsluitend terecht voor schoenreparaties, sleutelservice, naambordjes, lederwaren en Eastpak tassen. Schoenmakersstel Leon en Lisette Wolters en (schoon)vader Roland Wolters verkopen ook schoenen van de merken Greve Schoenen en Magellan & Mulloy.

Bijna vijf jaar geleden nam het jonge stel de schoenmakerij over. Leon deed als zestienjarige jongen al de nodige ervaring op bij een schoenmaker in Deventer en later in Almelo. Lisette heeft een jaar voor de klas gestaan en liet zich daarna omscholen. Leons vader Roland is eveneens dagelijks te vinden in de winkel aan de Constantijnstraat. “Het fijne aan dit pand is dat we in het centrum zitten en er parkeergelegenheid voor de deur is.”

Kwaliteit

Voor het drietal zijn schoenen méér dan alleen het materiaal om op te lopen. Leon: “We geven graag advies over de schoenen. Samen met de klant gaan we op zoek naar een schoen die wel lekker zit. Een goede steun van schoenen is belangrijk en als ze van goede kwaliteit zijn, kunnen ze langer dan één seizoen mee. En daar willen we mensen bewust van maken.” Wolters Schoenmakers is daarbij gespecialiseerd in het vervangen van complete onderwerken van de merken Magellan & Mulloy en Greve. Deze twee merken worden tevens verkocht in de winkel.

Stevigheid

Roland Wolters is enorm enthousiast over de schoenen van het merk Magellan & Mulloy. Drie jaar geleden brak hij zijn heup. En met een staand beroep begon zijn heup weer parten te spelen. Totdat hij schoenen van Magellan & Mulloy aan had. “Een goede schoen is zo belangrijk”, begint Roland zijn verhaal. “Deze schoenen geven je steun in de hiel. En het heeft een stabiele zool, zonder weekmakers, wat de voetzool meer activeert en maakt dat je knieën ook worden ondersteund. Sinds ik deze schoenen draag, heb ik geen last meer van mijn heup of knieën.” Het hele bovenwerk van de schoenen is vervaardigd in leer, met een sympatex voering. “Dit zorgt ervoor dat de schoen goed ventileert. Vocht kan wel van binnen naar buiten, maar niet andersom.” De schoenen zijn verkrijgbaar in een hoog en laag model, met een brede of een wat smallere leest. Dit merk schoenen kan tevens met steunzolen worden gedragen.

Design en comfort

Zoon Leon is enthousiast over de schoenen van het merk Greve Schoenen. Een schoen die staat voor design, comfort en vakmanschap. En dat al sinds 1898. Leon: “Er zijn nette modellen en net iets meer casual modellen. Dit merk loopt als een wandelschoen, maar ziet uit als een nette schoen. We verkopen niet alleen deze schoenen, wij maken ook schoenen voor hen. Wij zijn een uniek deel van het proces dat zij niet meer kunnen, door machines die wij hier in Nijverdal hebben staan.” Transport van de schoenen is daardoor geen enkel probleem. Ook is het mogelijk hele kleine of grote maat te bestellen. “Klanten kunnen online hun Greve Schoenen bestellen en bij ons vrijblijvend passen.” Hoewel niet alle modellen in alle kleuren in de winkel staan, beschikt Wolters Schoenmakers hierdoor wel over de gehele collectie. Ook de nieuwste zomercollectie is net binnen.

Service

En weetje wat het leuke is als je een paar Greve Schoenen of Magellan & Mulloy aanschaft bij Wolters Schoenmakers? Je hoeft ze het eerste jaar niet eens zelf te poetsen of schoon te maken. Leon: “Bij alle schoenen die we verkopen zit een onderhoudsabonnement. We maken de schoenen schoon en poetsen ze op. Het belangrijkste vinden wij dat mensen met een tevreden gevoel de deur uit lopen en ook graag weer terugkomen.”

Wolters Schoenmakers aan de Constantijnstraat 46 is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur, op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: tel. 0548-616 360 of kijk op www.woltersschoenmakers.nl en de social media kanalen van Wolters Schoenmakers.