SEO specialist Wout Hegeman, Moddit (links) en Marketingmanager Kuno Tanke, Toelevering Online trots op de nominatie.
SEO specialist Wout Hegeman, Moddit (links) en Marketingmanager Kuno Tanke, Toelevering Online trots op de nominatie.

Toelevering Online en Moddit uit Nijverdal genomineerd voor Friends of Search Awards

Zakelijk

NIJVERDAL - Met een case over de datagedreven kennisbank zijn Toelevering Online en Moddit Digital Agency genomineerd voor een Friends of Search Award in de categorie Best SEO (search engine optimization). Een toonaangevende nominatie, bereikt vanuit een intensieve samenwerking tussen de twee Nijverdalse bedrijven. De andere genomineerden zijn Mollie en Pearle Opticiens. 

Nominatie voor datagedreven kennisbank

De case waarmee kozijnenleverancier Toelevering Online en Moddit Digital Agency de nominatie verdienden, omschrijft een zelfontwikkelde, datagedreven kennisbank. Hiermee behaalde Toelevering Online 35 procent meer omzet, verminderde de druk op de klantenservice en steeg de klanttevredenheid van een 6,2 naar een 8,4. De informatie in en ontwikkeling van de kennisbank baseerde het team op zoektermanalyes, websitedata en data van de klantenservice. Deze informatie werd vervolgens verdeeld over acht overzichtelijke categorieën (clusters), die gemakkelijk te updaten zijn: toekomstbestendig dus. SEO-juryvoorzitter van de Friends of Search Awards Barry Adams over de drie genomineerden: “We waren onder de indruk van het niveau van professionaliteit en slim gebruik van bewezen SEO-tactieken om uitstekende resultaten te behalen voor de website en het bedrijf als geheel.”

Succesvolle samenwerking Moddit en Toelevering Online

In vijf jaar tijd is Toelevering Online uitgegroeid tot de grootste leverancier van kozijnen in Nederland, met bijna 50 miljoen omzet per jaar. Een prestatie waar Moddit vanaf het eerste concept een bijdrage aan heeft geleverd als digital partner. Van het kiezen van de merknaam tot het opstellen van de complete marketingstrategie: Moddit en Toelevering Online werken al jarenlang effectief samen om de beste (online) resultaten te behalen. Via de online configurator kunnen klanten van Toelevering Online eenvoudig hun maatwerk kozijnen samenstellen, waarna ze vanaf vijf werkdagen worden afgeleverd op de gewenste locatie. Kuno Tanke, Manager E-commerce en Marketing Toelevering Online: “Een fijne samenwerking, die echt zijn vruchten af heeft geworpen. Dat onze werkzaamheden nu internationaal worden erkend door deze nominatie, is natuurlijk super, vooral nu we onze business uitbreiden naar België.” 

Door de intensieve samenwerking werken de bedrijven continu aan de groei van Toelevering Online. Wout Hegeman, SEO specialist bij Moddit: “De nominatie voor een Friends of Search Award duidt voor ons aan dat we op de goede weg zijn. Het is bovendien een hele eer om tussen deze grote namen op de lijst te staan!”

Specialistische kennis

De ambitieuze specialisten binnen Moddit dagen zichzelf continu uit door de lat steeds hoger te leggen. Daar is deze case een mooi voorbeeld van. Hegeman: “Wij monitoren altijd nieuwe ontwikkelingen in de markt en waar mogelijk passen wij nieuwe ontwikkelingen en opgedane ervaring en kennis toe. De zelf ontwikkelde kennisbank van Toelevering Online was een team effort en de nominatie is een prachtige beloning voor ons werk. De award daadwerkelijk winnen zou echt de kers op de taart zijn.“

Over Friends of Search

Friends of Search is een van de grootste search-conferenties van Europa, georganiseerd door brancheverenigingen DDMA en VIA. Tijdens het evenement worden de Friends of Search Awards uitgereikt: Best of SEO en Best of SEA. Hierbij beoordeelt de jury een zestal cases op hun onderscheidend vermogen op gebied van helder strategisch denken, innovatie, effectiviteit, tastbare resultaten, duidelijkheid en privacyvriendelijk en verantwoord datagebruik. In de categorie Best of SEO zijn Toelevering Online, Mollie en Pearle Opticiens genomineerd. Voor Best of SEA zijn dit HEMA, Landal Greenparks en RRS. De winnaars mogen zich schalen tot de besten binnen de search industry. 

Uitreiking Friends of Search Awards

Toelevering Online en Moddit reizen op 23 maart af naar Amsterdam, waar de jury tijdens het Friends of Search Fest de winnaars bekend gemaakt. Tanke: “Wij zijn blij met een nominatie, maar hopen natuurlijk de hoofdprijs mee terug naar Nijverdal te nemen en onze case te mogen presenteren op het podium in de Kromhouthal.”