Afbeelding

Koningsdagparty met veel vertier op de Hofmansweide

Uitgaan en cultuur

HELLENDOORN – Wie het feest ten volle wil genieten, moet vroeg opstaan op donderdag 27 april; de Koningsdagparty op de Hofmansweide in Hellendoorn begint tradititoneel al om 8.00 uur ‘s morgens met de rommelmarkt. Zolders en schuren worden leeggehaald voor de rommelmarkt. “De Hellendoorners weten ons goed te vinden. Zo vroeg is een bewuste keuze”, vertelt voorzitter Willem van der Linde. “ ‘s Ochtends kunnen mensen genieten bij ons en ‘s middags gezellig naar de Hellendoornse horeca om een terrasje te pakken. En de mooiste koopjes zijn altijd het eerste weg!” Aanmelden voor deelname aan de rommelmarkt is niet nodig. Iedereen kan komen om te proberen een zakcentje te verdienen. Maar er valt veel meer te doen en te beleven op de Koningsdagparty van de Hellendoornse Oranjevereniging.

Een uur later om 9.00 uur start de familiefietstocht. “Een mooie tocht door en rondom het dorp van zo’n 25 tot 30 kilometer voor iedereen goed te doen. En als de deelnemers uitgefietst zijn krijgen ze op ons terras een consumptie aangeboden.” Er is dus een terras op de Hofmansweide, met gezellige draaiorgelmuziek van De Spaanse Dame en er staan tal van kramen met streekprodukten. “Verleden jaar waren die kramen voor voor het eerst. Dat was een succes en nu hebben we het wat uigebreid”, licht Van der Linde toe. De Helderse produkten die te koop zijn komen van het Weidehuus, de Regegvallei met jam, Hobbyrokerij Hellendoorn, de Haringkar, Honing van Jaimy Nijhof, Hobbytaartjes van Laura, Kloosterman, IJs van Nijenhuis, de Smulderij, en het Pannenkoekenhuus Marle. Genoeg om de lekkere trek even te stillen. Ook worden er demonstraties gegeven door leden van de vereniging Oude Ambachten. Wie en wat er precies komen is nog niet bekend, maar het is altijd leuk om gedreven vakmensen bezig te zien. Op het gezellige terras met muziek kan iedereen even uitrusten of bijkletsen.

Natuurlijk worden de kinderen door de Oranjevereniging niet vergeten; voor hen staat er een groot springkussen, ze kunnen zich laten schminken en er is lekker oud-hollands snoep. De Koningsdagparty in Hellendoorn duurt tot ongeveer 13.00 uur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding