Afbeelding

Sixtiesfeest voor ‘ouwe’ rockers bij Back to the Sixties in De Lantaarn

Uitgaan en cultuur

NIJVERDAL / HELLENDOORN – Kom zaterdagavond 15 april naar De Lantaarn! Voor een super vette show! Muziek uit de jaren zestig is nog steeds heel populair bij een breed publiek, dat is te zien aan tv uitzendingen als de jaarlijkse Top Duizend. Of, bij het SBS6 programma The Tribute! Geen wonder dat de winnaar Bouke Scholten een tribute aan Elvis Presley bracht. Je kunt eigenlijk spreken over een soort van ‘permanente Come Back’ van muziek uit de jaren zestig. Deze muziek is de basis van de pop en spreekt jong en oud aan!

Het vrijwilligers comité Back to The Sixties Nijverdal-Hellendoorn (Cor Kolthof -Jan Schutten, Gerard Eektimmerman – Harry Zwoferink en Chris Titsing) surft al bijna 40 jaar mee op die populair blijvende muzikale golven, en organiseert jaarlijks daarom een Back to the Sixtiesavond. Het zijn relatief kleinschalige, uiterst gezellige muziekavonden, vol mooie herinneringen aan die goeie ouwe tijd, avonden met een hoog lokaal nostalgisch gehalte.

Geweldige show

In april vorig jaar kwamen The Explosion Rockets uit Brabant naar De Lantaarn in Hellendoorn. The Explosion Rockets werden door het Nederlandse magazine The Jubobal meerdere malen gekozen als ‘Beste Rock and Roll band van de Lage Landen’. “Zo’n titel krijg je niet zomaar”, vertellen de heren van het comité, “dat heeft alles te maken met het muzikale talent van de bandleden, -hun originele repertoire, én vooral ook het optreden zelf, dat met recht een muzikale show mag heten.” Neem nu frontman Ruud Kuijpers: Ruud is geliefd bij de dames om zijn uitdagende shuffels en zwarte brillantine kuif. Bouke Scholten niet te na gesproken, maar Ruud is wat je noemt een echte Elvis Look a like, én bovendien een uitstekende zanger. Dat optreden toen in 2022 was zo’n grandioos succes, dat direct na afloop vanuit het publiek veel enthousiaste reacties kwamen in de trant van: ‘dit moeten jullie herhalen’ enzovoorts. Eigenlijk ook wel logisch die reacties zo vinden de comitéleden, want het optreden van The Explosion Rockets was wat je noemt, echt een Sixties Next Level Show, grandioos dus! En het is daarom dat deze excellente showband, zaterdagavond 15 april opnieuw optreedt voor alle ouwe rockers van toen uit die gezellige jaren zestig. Zaterdagavond 15 april De Lantaarn kom je weer in de sfeer van petticoats en vetkuiven! Kaarten kosten 12.50 euro en zijn te koop via Primera Nijverdal en Hellendoorn, aan de zaal of via Tickets Service van De Lantaarn.

Afbeelding