Afbeelding

Palmpasenoptocht in Hellendoorn

Uitgaan en cultuur

HELLENDOORN - Op Palmzondag 2 april aanstaande vindt in Hellendoorn de grootste Palmpasenoptocht van Nederland plaats, georganiseerd door Oald Heldern De Noaberschop.

De optocht, waarin duizenden kinderen en volwassenen meelopen met bontgekleurde palmpasens, wordt begeleid door dans en muziek van de Hellendoornse Boerendansers en de Eschländer Kapel.

Er rijdt een paard- en kleedwagen mee met kinderen van de kleinschalige zorgorganisatie Zonnewoud en uiteraard zal Klepperderk de stoet weer voorafgaan. Verder zijn er extra grote palmpasens te zien, vervaardigd door wijkverenigingen. De mooiste wagen wordt beloond met een prijs. De optocht biedt ieder jaar weer een prachtig, kleurrijk schouwspel. Duizenden bezoekers komen van heinde en verre om van de palmpasenrondgang te genieten. 

De route verloopt als volgt: Start Schapenmarkt, Dorpsstraat richting In de Tonne, Bibenstraat, Koestraat, Dorpsstraat tot de Schapenmarkt.

Zoals altijd krijgen de deelnemende kinderen op het eindpunt een sinaasappel, symbool voor vruchtbaarheid. Na afloop van de rondgang zijn er optredens van de Folkloristische Dansgroep en de Eschländer Kapel op de Schapenmarkt. 

Het plezier dat afstraalt van de deelnemende kinderen met hun eigen palmpasenstokken en van de diverse buurtverenigingen met grote, indrukwekkende palmpasens op een kar zijn de belangrijkste ingrediënten voor het blijvende succes van de Helderse palmpasenoptocht. 

Palmpasenoptocht, Palmzondag 2 april 2023 om 12.30 uur, Vertrek: Schapenmarkt Hellendoorn, Mede mogelijke gemaakt door de Dorpsraad.