Afbeelding

Esther Niewold wint briefschrijfwedstrijd bij Schrijversfestival in Nijverdal

Uitgaan en cultuur

NIJVERDAL – Natuurlijk, het is boekenweek en dan kan Nijverdal niet achter blijven. De werkgroep ZINiN Taal en de historische uitgeverij ‘n Boaken zorgden samen voor de organisatie van het Schrijversfestival. Al voor het tweede jaar. Een groot aantal schrijvers met Nijverdalse roots of een band met de gemeente presenteerden zich met hun boeken in de hal van het HvCB. Om de hoek in de bibliotheek werden door Ditta op den Dries, Bert Jan Flim en Wim Diepeveen goed bezochte lezigen gehouden. Vooral bij de jeugd, tieners, was veel belangstelling voor het bedrukken van boekentassen. Het was gezellig druk en de organisatie was tevreden over het verloop van de dag.

Bij de boekenstalletjes kon het publiek boeken kopen van de Historische Kring, de bieb, kinderboeken van Jolanda Oosterhof, een sprookje voor volwassenen van Anthoinette Weijn, reisboeken bij Ada Rosman, een roman van Anja Kalman, het boek over de Molukse gemeenschap van Ditta op den Dries, het reisverslag over de pelgrimstocht van Wim Diepeveen, boeken van Theo Galgenbeld over zijn leven met een beperking en boeken voor kinderen en volwassenen van oud-Nijverdalse Henriëtte Hemmink.

Winnares

Het avondprogramma begon met een optreden van de band Triple. Daarna gaf cultuurburgemeester Jan Verhoek een uiteenzetting over de brieven die binnengekomen waren naar aanleiding van de schrijfwedstrijd ‘Schrijf een brief aan...’”De jury had gelet op originaliteit en gevoel”, vertelde Verhoek. “’ Ook of het geen verhaal was, maar een echte brief.” De derde prijs ging naar Antoon Bosch, de tweede naar Marian Torenbeek en winnares was Esther Niewold met een brief aan een gouden ring, die ze heeft laten maken van oude ringen van haar ouders. De winnaars gingen niet met lege handen naar huis.

Afbeelding
Afbeelding