Afbeelding

Gezellige zangeressen van OpMaat zoeken versterking van mannen!

Uitgaan en cultuur

NIJVERDAL – Het is een trend aan het worden koren die niet ‘s avonds maar overdag repeteren. Hoef je ‘s avonds je huis niet meer uit voor je hobby. Ook in Nijverdal is sinds een week of zes zo’n koor actief OpMaat, onder leiding van dirigent en pianist Willem Jan van Asselt. Op zich gaat het goed met het nieuwe koor; er wordt nu een bestuur gevormd.

Op dinsdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur repeteert het koor in The Cross, het kerkgebouw in het centrum van het dorp aan de Constantijnstraat 31. “We hebben tussen het zingen door een kwartier pauze om een kopje koffie of thee te drinken. En dan praten we gezellig samen. Het koor brengt je ook nieuwe sociale contacten”, vertelt een van de zangeressen. “Het is de bedoeling dat over één of anderhalf jaar een groot concert wordt gegeven.” De dirigent vertelt: “De naam OpMaat is geleend van een muziekterm; de opmaat voor een muziekstuk begint. Je kunt er ook op maat van maken. Mijn vrouw heeft de naam bedacht.”

Leden gezocht

De leeftijd van de leden varieert van 30 tot 80 jaar. Er zijn momenteel dertig vaste leden; dat aantal moet nog iets groeien. Er zijn mensen bij die ook zingen of gezongen hebben bij andere koren uit de gemeente zoals Popkorn, The New Valley Singers en Quo Vadis. Sommige leden regelen hun werk speciaal zelfs zo dat ze op dinsdagmiddag aanwezig kunnen zijn. “Maar er zijn ook mensen bij OpMaat die nog nooit bij een koor gezongen hebben. Ook die zijn welkom en dan speciaal het sterke geslacht! Aan mannenstemmen is echt een groot gebrek en dat is jammer. Als er mannen ziek zijn of om een of andere reden niet kunnen komen is het droevig gesteld. Natuurlijk mogen ook dames zich aanmelden, dat spreekt vanzelf.We zingen populaire muziek die gemakkelijk in het gehoor ligt, meezingers in het Nederlands en Engels.” Meer informatie over OpMaat is te verkrijgen bij de dirigent Willem Jan van Asselt 06-40233775. 

Ook klassiek overdag

Dirigent Willem Jan van Asselt heeft nog een nieuwtje. “Ik loop rond met het plan om na de zomervakantie te beginnen met een klassiek koor overdag. Er zijn mensen die liever klassieke stukken willen zingen, heb ik gemerkt. En nadat Soli opgeheven is, is dat niet meer mogelijk in de gemeente.”Zangers en zangeressen met een voorkeur voor klassiek kunnen dus hopelijk binnenkort weer terecht in de eigen gemeente. Informatie hierover bij Willem Jan van Asselt 06-40233775.