Afbeelding

De stukken zijn te bewonderen tot en met 12 mei 2023

Uitgaan en cultuur

HELLENDOORN / NIJVERDAL - Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Huis voor Cultuur en Bestuur. Tot en met vrijdag 12 mei 2023 zijn de kunststukken van Ping Frederiks te zien op verschillende plekken in het gebouw. 

Ping Frederiks is in oktober 1967 geboren in Nederland. Zij studeerde onder andere aan de Fotovakschool in Apeldoorn. Na haar opleiding ging ze naar het zuiden van Spanje en heeft ze vier jaar in de stad Sevilla gewoond. Haar eerste expositie vond plaatst in de La Tienda de Bailen galerie. Toen ze terugkeerde naar Nederland opende ze een atelier in de stad Hengelo, waar ze tevens woonde en werkte als freelance kunstenaar. In 2008 won ze de ereprijs in de categorie schilderkunst, tijdens het internationale kunstsymposium “Atelier an der Donau” dat gehouden werd in Pöchlarn, Oostenrijk. Een half jaar later verhuisde ze naar hetzelfde Oostenrijk, waar ze samen met Atanas Kolev, negen jaar lang artistiek directeur was van „Atelier an der Donau”, dat onder andere een jaarlijks terugkerend internationaal kunstenaarssymposium organiseerde. Daarnaast werkte zij als freelance beeldend kunstenaar. Momenteel woont en werkt Ping weer in Nederland.

Inspiratie 

Ping zoekt haar inspiratie in fotografische beelden uit de media. Vooral psychologische, sociale of politieke kwesties over mensen, en in het bijzonder vrouwen, zijn terugkerende thema’s. In de huidige wereld waarin de media een grote invloed heeft op de manier hoe mensen met elkaar omgaan, neemt Ping de relaties tussen mensen waar. Dit vertaalt zij op een kleurrijke en expressieve manier in haar werk. Haar intense, emotioneel geladen schilderijen spreken, laten voelen en beleven en geven stof tot nadenken.

Kunstprojecten

Naast kunstschilder ontwierp en vervaardigde Ping ook verschillende kunstprojecten, zoals:

- Het bekleden van de façade van een prominent gebouw in Pöchlarn in Oostenrijk.

- Het maken van een interactieve drie bij drie meter grote metalen bol aan de kade van de Donau.

- Vele muurschilderingen zowel bij particulieren als bedrijven.

- Vele mozaïekwerken aan wanden en façades.

- Het illustreren van boeken en bundels.

Ping is sinds 2011 lid van de Unie van Bulgaarse Kunstenaars. Ze heeft deelgenomen aan talrijke solo- en groepsexposities in Europa en was deelnemer aan verschillende internationale kunstsymposia. Haar werk is te zien in diverse galeries in Oostenrijk, Bulgarije en in Nederland. 

Kunstmuren in het Huis voor Cultuur en Bestuur

Aan de muren van de openbare ruimtes van het Huis voor Cultuur en Bestuur is kunst te zien, dit worden de kunstmuren genoemd. Het doel van deze kunstmuren is om kunst onder de mensen te brengen. Op deze manier worden bezoekers, ambtenaren, raadsleden en collegeleden op een verrassende manier geconfronteerd met vele vormen van beeldende kunst en krijgen kunstenaars de gelegenheid zich te presenteren. 

De kunstmuren zijn te vinden bij de publieksbalie, de foyer van de openbare vergaderzalen op de eerste verdieping, bij de ingang aan de Constantijnstraat en in de Haarlezaal en de Daarlezaal.