Afbeelding

Vrolijk, kleurrijk kinderboek over de avonturen van een teckel en een giraffe

Uitgaan en cultuur

GEMEENTE HELLENDOORN – Teckel Dorien en giraffe Daan zijn maatjes door dik en dun. Je kunt hun avonturen vinden in een grappig, vrolijk en kleurrijk kinderboek dat binnenkort bij Bruna en Primera voor 12,50 euro te koop is.

Schrijfster Yolande Oosterhof vertelt dat het verhaal er eigenlijk al heel lang was, maar dat het alleen nog geschreven moest worden. “ Dat schrijven ging heel snel. Het moest er gewoon komen! Ook al omdat ik van mijn moeder een boek met lege bladzijden cadeau kreeg met daarin een memo ‘Dit is het boek dat je al zo lang wilde schrijven.’ Dat was een duidelijke hint. Voordat het verhaal ook echt een boekje werd mét illustraties is er echter veel tijd verstreken.” Maar nu is het zover. Onlangs heeft ze het boekje aan familie en vrienden gepresenteerd. Er zijn honderd exemplaren gedrukt, maar als er belangstelling is komt er snel een tweede druk. En wat nog leuker is; het vervolg op het verhaal is er al. De tekst voor nummer twee ligt klaar. Die komt er sowieso ook. Kinderen kunnen dus Dorien en Daan gaan volgen. De tekst is op rijm en de leeftijdsgroep waarvoor het boekje bestemd is van ongeveer 3 tot 6 jaar. Het is heel geschikt om voor te lezen en plaatjes te kijken. En Dorien en Daan hebben zelfs een Facebookpagina en zijn ook op Instagram te vinden. 

“Dorien was de teckel van mijn broer”, legt Yolande uit. “ De giraffe Daan heb ik erbij bedacht. Waarom een giraffe? Ik denk vanwege het contrast. De een lang, maar met korte pootjes. Laag bij de grond. De ander met zijn lange nek juist heel hoog, zijn hoofd bijna in de wolken. En toch de beste vrienden. Ze beleven avonturen. En ruilen hun kleren; de een heeft een spijkerbroek en de ander een rokje. Alle twee zijn ze daar niet blij mee, maar na het ruilen komt het helemaal goed.” 

Aan de uitgave ‘Dorien en Daan met ondertitel Wie het rokje past’ is veel aandacht besteed. “Hardcover en fullcolor is bepaald niet goedkoop. Uitgever Gerard Ekelenkamp kwam toevallig op mijn pad en heeft me enorm geholpen”, vertelt de schrijfster.