Afbeelding
Foto: Hepa

Zangeres Annet Nikamp: ‘Ik ben een blij en optimistisch mens!’

Uitgaan en cultuur

NIJVERDAL – Onlangs trad Annet Nikamp met haar meezing concept Annet’s Jukebox op bij de tentoonstelling Eigen Oogst in De Smidse. Een hele middag! Naast haar eigen repertoire van lovesongs en ballads mocht het publiek ook verzoeknummers aanvragen. En daarvan maakte het publiek graag gebruik. “Ik treed vaker op bij Eigen Oogst en maak ook al langer een kunstwerk voor de jaarlijkse expositie van amateurkunstenaars”, vertelt de Nijverdalse zangeres.

Annet Nikamp is creatief op meerdere terreinen. Ze schildert al jaren en heeft dit keer voor Eigen Oogst een heel grappige lamp gemaakt. Verschillende dieren staan op elkaars rug met in de top een bijzondere ledlamp. “Thuis heb ik er meer van”, laat de zangeres/kunstenares weten. Thuis is ze ook bezig met een ander project; het opknappen van de kabouters van de schrijver Rien Poortvliet. “Toen zijn boek uitkwam zijn er heel veel tuinbeelden van kabouters verschenen, van klein tot wel bijna een meter groot. Een vriendin van me had er twee in de tuin die in de loop van de tijd heel lelijk geworden waren. Verweerd en verkleurd. Ze vroeg of ik ze kon oppimpen. Ik heb eerst gekeken hoe ik met polyfiber de gaten en de barsten kon repareren en vervolgens hebben ze een nieuwe verflaag gekregen. Ik vond dat zo leuk dat ik op Marktplaats naar kabouters ben gaan zoeken om die op te knappen. Er staan er nu twee buiten en zeven in de kamer! Ik ben echt verliefd op ze. Zeker op de grote. Ze leven bijna!”

Zangcarièrre

“Pas begin dit jaar was ik klaar met de revalidatie na het ernstige verkeersongeluk van begin 2018”, vertelt de zangers. “Ik doe m’n optredens altijd zittend. En leef in het nieuwe nu. Ben op een punt beland dat m’n beperking zo blijft. Daar moet ik mee leven. Maar met de optredens gaat het echt goed. Ik heb best een volle agenda. Zowel ‘s middags als ‘s avonds. Veel kerstoptredens. Heel sfeervol en daar geniet ik ook erg van. Kerstoptredens kunnen er niet meer bij. Als iemand me wil boeken voor een feestje kan dat pas weer in januari. Misschien dat er nu nog een gaatje is voor Sinterklaasrepertoire.”

Annet Nikamp zingt Nederlandstalig, Duits en Engels repertoire. Ook bij huwelijken of afscheidsceremonies. Ze heeft zelf ook een aantal nummers geschreven, die lovend zijn ontvangen. “Nieuwe liedjes schrijven doe ik voorlopig nog niet. Misschien volgend jaar weer. Ik zit er wel over te denken. Songs om de boeren een hart onder de riem te steken.”

Informatie of boekingen: annetnikamp.nl of 06-48680665.