Afbeelding

Tweede ‘Concert onder de toren’; bijzonder avondje uit!

Uitgaan en cultuur

NIJVERDAL – Voor de tweede keer dit jaar is er een ‘Concert onder de toren’ in de St. Antonius van Paduakerk aan de Grotestraat in Nijverdal. De datum is vrijdag 18 november om 20.00 uur. Het wordt een fijn concert met de plaatselijk zeer bekende gitaristen en zangers Jan Niewold en Bert Kroese. Het is opnieuw een initiatief van de werkgroep Samen Vernieuwen.

Johan Huis in ‘t Veld, een van de leden van de werkgroep: “Jan Niewold trad onlangs nog op in een uitverkocht Zinin Theater samen met de LSB Expierience. Ook speelde hij mee met de voorstelling ‘Wie bint vrie’ waar in totaal 1200 mensen in vier uitverkochte avonden van genoten hebben. Op muzikaal gebied heeft hij z’n sporen wel verdiend en samen met Bert Kroese vormt hij een prachtig duo.” Jan en Bert brengen een aantal nummers die door hen speciaal zijn uitgezocht voor uitvoering in de stemmige ambiance van deze prachtige kerk in Nijverdal. Zij spelen voor het publiek onder meer bekende songs van grote artiesten als: “I´m on fire, Long way there, Have I told you lately, Have a little faith en Let it be...”

Jan Riesewijk

Behalve dit duo treedt de bekende Twentse conferencier en rasverteller Jan Riesewijk op. Later in het seizoen, in februari, komt hij samen met Tweeduuster met het programma Kot bie ‘t hoes naar het ZINiN Theater. Een mooie gelegenheid om alvast kennis met hem te maken in de kerk. Jan is ook bekend van de regiosoap ‘Van jonge leu en oale grond’ waarin hij de rol speelde van Mans Olde Weerink. Daarnaast speelde hij Wilco in de komedieserie ‘Grote markt 30’ van TV Oost. Jan gaat met zijn aanstekelijke Twentse humor en zijn religieuze inborst zorgen voor een optreden waarbij religie en humor uitstekend samengaan. Kortom, genoeg ingrediënten voor een prachtig avondje uit in de bijzondere sfeer van de mooie Paduakerk.

De opbrengst van het concert zal gebruikt worden om in de toekomst meer van dit soort concerten in deze kerk te kunnen organiseren. Kaarten à 12,50 euro zijn te verkrijgen: online via de website www.zinin.com en telefonisch via de reserveringslijn (0548)62 44 89 en aan de theaterkassa in de Tourist Info in Nijverdal (op de begane grond van de ZINiN Bibliotheek).