SVH MA1 met een zilveren medaille voor de 2e plek Regio Oost.
SVH MA1 met een zilveren medaille voor de 2e plek Regio Oost.

Tweemaal zilver voor SVH Volleybal Combinatie in bekercompetitie

Sport en vrije tijd

HELLENDOORN - Onlangs was er een unicum in de historie van SVH Volleybal Combinatie. Temidden van verschillende volleybal-grootmachten stond zowel SVH MC1 als MA1 in de bekerfinale van Regio Oost. Hiermee waren SVH Volleybal Combinatie en Apollo 8 de enige clubs met twee jeugdteams in de bekerfinale.

MC1

Na een spannend seizoen zijn de meiden van MC1, onder leiding van Lieke Nieboer, nipt op een tweede plek geëindigd. Dat de meiden net naast het kampioenschap grepen bracht ze niet van hun stuk. Het is het team alsnog gelukt om de bekerfinale van Regio Oost te behalen. Aangemoedigd door vele ouders, bekenden en clubgenoten nam MC1 het op tegen eredivisieclub Apollo 8 uit Borne. Bij Apollo 8 speelde oud-SVH-volleybalster Renske Blom ook mee. Helaas bleek Apollo 8 een maatje te groot, maar het spelplezier en de bijzondere ervaring maakte voor de speelsters van SVH MC1 veel goed. 

MA1

Eerder dit seizoen promoveerde SVH MA1, onder leiding van Britt Teesselink, al van de Eerste Klasse naar de Hoofdklasse. Maar daarmee hield het succes niet op. Ook MA1 wist namelijk op de valreep een plekje in de bekerfinale van Regio Oost te bemachtigen.

De halve finale werd gespeeld tegen Kerkemeijer Gemini in Borculo. Een sterke tegenstander waar de meiden van SVH MA1 flink onder de indruk van waren. Na een pittige wedstrijd eindigde de stand in 3-0 voor Kerkemeijer Gemini. SVH MA1 was officieel uitgeschakeld. Tot een bericht van Nevobo anderhalve week later de zaak veranderde. Kerkemeijer Gemini bleek een ongerechtigde speelster te hebben opgesteld, waardoor het team per direct gediskwalificeerd werd. Dat betekende maar één ding: een finaleplaats voor SVH MA1!

In de finale werd gespeeld tegen Dynamo MA1 uit Apeldoorn, die kort voorheen nog kampioen waren geworden in de Topklasse. Aangemoedigd door familie, bekenden en clubleden gingen de meiden van SVH MA1 van start. Na de eerste set verloren te hebben, wisten de meiden van MA1 zich terug te knokken in de wedstrijd. Helaas bleek de ervaring en de servicedruk van Dynamo Apeldoorn toch te groot en verloren de meiden de finale met 3-0.

Beide SVH-teams kunnen terugkijken op een enerverend en uniek evenement, waarbij spelplezier voorop staat.

Ook volleyballen bij SVH-jeugd? 

Stuur een mailtje naar: jcsvhvc@gmail.com. Je krijgt nu de mogelijkheid om gratis 5 keer mee te komen trainen.

SVH MC1 met een zilveren medaille voor de 2e plek Regio Oost.