Afbeelding

Sinds mensenheugenis weer winst voor SVVN in Banthum

Sport en vrije tijd

NIJVERDAL -  Afgelopen zaterdag ging SVVN op bezoek bij VV Bergentheim op Sportpark Moscou. Bij SVVN gaat alles crescendo. Al bijna 4 maand ongeslagen in de competitie levert een mooie voorlopige derde plaats op achter de gedoodverfde titelkandidaat Rigtersbleek en het sterke VV Hellendoorn. Bij Bergentheim gaat het een stuk minder. Vorig jaar liep het voor het eerst na zes jaar nacompetitie mis en nu staan ze wel op een nacompetitieplaats maar dan voor degradatie. Maar het blijft wel Bergentheim en van ze winnen is voor SVVN geen sinecure. Sterker nog In Bergentheim werd er door SVVN deze eeuw niet gewonnen.

De scheidsrechter van deze middag was de heer Zander Pouls uit Dedemsvaart en hij werd geassisteerd door André Hofsink en Gerben Hakkert. Bij deze wedstrijd was geen VAR aanwezig en achteraf was dat wellicht geen overbodige luxe geweest. Ook in Bergentheim had het flink geregend en het natuurgrasveld was zompig en moeilijk te bespelen. SVVN begon slap aan de wedstrijd. De meest simpele ballen werden in de voeten gespeeld van spelers in een groen shirtje. Normaal is dat prima ware het niet dat SVVN vandaag in het zwart speelde.

Bergentheim was zichtbaar de betere ploeg en kreeg dan ook de eerste kans. Een vrije trap net buiten de zestien van Xander de Graaff vindt de vuisten van Patriz Loohuis. Ook de corner daarop moet Patriz handelend optreden en behoedt hij SVVN voor een vroege achterstand. In de elfde minuut belandt de bal via een kluts bij Ronny Hakkers die de bal laag inschiet. Patriz Loohuis strekt zich en houdt zijn doel schoon. In de 14de minuut is er een voorzet van links. Teun Bakhuis kopt maar raakt de bal niet voldoende zodat deze gered kan worden door Bergentheim goalie Karel Pullen. In de 17de minuut komt een afgeslagen corner voor de voeten van Robin de Jong, maar hij schiet hard en hoog over.

Bergentheim is de betere ploeg en het wachten is op de 1-0. Maar ze hebben het vizier niet goed staan. Ook niet in de 19de minuut als Remco Tromp een voorzet van recht hoog over schiet. De grootste kans is in de 26ste minuut als een vrije trap in de zestien wordt gelegd. Geheel vrij wordt de bal voorlangs gekopt. In de 29ste minuut geeft Teun Bakhuis een voorzet die in niemandsland lijkt te belanden. Doelman Pullen schreeuwt dat hij de bal wil hebben, maar een verdediger is het hier kennelijk niet mee eens en raakt ook nog eens de bal verkeerd. De bal rolt langs de doelman in het doel waar Tygo Vliek net voor of achter de lijn nog het laatste tikje geeft. Tegen de verhouding in wordt het 0-1. In de 40ste minuut wordt door Bergentheim nog een vrije trap aan de zijlijn op de lat getrapt. Hoewel SVVN matig speelt gaat het wel met voorsprong de rust in.

Ook de tweede helft begint SVVN niet sterk. Een aanvaller van Bergentheim mag zo door verdediging van SVVN slalommen. Gelukkig beschikt SVVN over Patriz Loohuis die andermaal redding brengt en weer een uitstekende wedstrijd keept. In de 49ste minuut gaat Marvin Thomas er op rechts vandoor. Hij geeft een perfecte voorzet op Tygo Vliek die van dichtbij de 0-2 binnentikt. De tweede helft speelt SVVN beter. Combinaties gaan nu wel via de goede kleur. Op het eerste moment na heeft het ook weinig meer te vrezen van Bergentheim. In de 64ste minuut gaat Teun Bakhuis door op de achterlijn.

De keeper denkt de bal te kunnen rapen, maar Teun geeft nog net een tikje zodat de bal bij Marvin Thomas belandt die het verschil met zijn schot 0-3 maakt.

In de 80ste minuut wordt Sven Boerkamp door vreselijke charge van achteren op de kuit van Chiel Jan Schuldink uit de wedstrijd getrapt. Na lang wikken en wegen besluit de scheidsrechter hem geel te geven terwijl het echt diep rood was voor deze horror overtreding. Hopelijk is SVVN Sven niet te lang kwijt na deze belachelijke overtreding. Diezelfde Schuldink probeert later Teun Bakhuis nog een kaart aan te naaien als hij op de rand van de zestien zelf een overtreding op hem begaat. Teun straft het perfect af door de vrije trap in de 87ste minuut in het doel te schieten. Hiermee is het verzet van Bergentheim natuurlijk helemaal gebroken. 0-4 is ook de eindstand na 90 minuten.

Wat een weelde! 0-4 winnen bij Bergentheim. SVVN komt hiermee nog vaster op de derde plaats te staan. Het gat met de achtervolgers is gegroeid naar vier punten. Hellendoorn wist vlak voor de tijd nog de winnende te maken anders stond SVVN zelfs bovenaan in de 2de periode. Volgende week is er een interessante ontmoeting op Sportpark Groot Lochter. Dan komt het Hengelose Wilhelminaschool naar Nijverdal. De wedstrijd begint om half drie en u bent allen van harte welkom.