Afbeelding
Foto: Wim Beunk

Zwemvereniging ZPC Het Ravijn

Sport en vrije tijd

NIJVERDAL - Vrijdag 10 maart vond in het Twentebad in Hengelo de zesde LAC ronde van het jaar plaats. Minioren hadden deze keer de kans om een 400 en 800 meter vrije slag te zwemmen. Junioren, jeugd en senioren werden uitgenodigd om een 400 wisselslag te zwemmen. Thijs Kruithof, William Kruithof en Esmee van Dijk zijn samen met hun coach en hun official in een wit wonderland (het begon aardig te sneeuwen) afgereisd naar Hengelo.

Nadat de zwemmers wederom kennis hadden gemaakt tijdens het inzwemmen met het bad, was het wachten totdat de minioren klaar waren. Als eerste (op eigen verzoek) mocht William het startblok betreden. Ondanks dat hij aanzag tegen de eerste 100 meter vlinderslag heeft hij dit goed doorstaan en een mooie tijd gezwommen. Esmee mocht daarna en als afsluiter mocht Thijs de 400 wissel zwemmen. Beiden zwommen deze afstand voor het eerst en gezegd moet worden: top gezwommen! Beiden zwommen een dikke limiet voor de Overijsselse A kampioenschappen Lange Baan die in mei gezwommen worden. Proficiat!

Op naar volgende week, dan vindt de vierde ronde van het Regio Circuit plaats in het thuisbad in Nijverdal. Mocht u na het lezen van de artikelen van ZPC Het Ravijn geïnteresseerd zijn geraakt in het zwemmen, kom dan eens kijken tijdens een wedstrijd of kom eens meetrainen. Dat kan zelfs 4x gratis. Hiervoor kunt u een van de trainers aanspreken. Mailen mag ook: vandijk@subvice.nl