Afbeelding
Foto: WIM BEUNK

Waterpoloheren verliezen in Leiden; dames spelen gelijk in Nijverdal

Sport en vrije tijd

NIJVERDAL - De waterpoloërs van Het Ravijn hebben afgelopen zaterdag weer een een nederlaag moeten incasseren. In zwembad De Zijl in Leiden was ZVL 1886 Center met 12-8 te sterk voor de Nijverdallers. In Nijverdal verzuimden de dames de wedstrijd tegen UZSC te winnen. Het werd in eigen huis 11-11 voor de ploeg van Wicher Diallo.

Dames 1:

Waar gedurende drie periodes lang een overwinning tegen UZSC in de lucht hing, werd deze in de laatste periode op een knullige manier weggegeven door de Nijverdallers, waardoor de eindstand bleef steken op 11-11. Ook werd een zuiver gescoord doelpunt door een beginnend scheidsrechter afgekeurd. Trainer-coach Wicher Diallo zag het als volgt: “We gaven een ruime voorsprong uit handen. Toch nog bang om de winst weg te geven. Wel hebben we weer stappen als team gezet!”


Heren 1:

De ploeg van trainer-coach Ron Loos vertrok met een 12-8 nederlaag op zak uit het zwembad in Leiden. Aanvoerder Jorn Muller baalde hiervan. Jorn: “Een belangrijke wedstrijd die we helaas hebben verloren. Ondanks het verlies zijn we als team blijven spelen. In het afmaken van de kansen waren we slordig waardoor we niet op voorsprong konden komen. Het was een fysieke wedstrijd waarin veel werd toegelaten en dat heeft ZVL beter gedaan dan wij”.

Volgende wedstrijden:

Heren 1 kan zaterdag 18 maart weer eens een wedstrijd proberen te winnen. Om 18:00 uur speelt de ploeg in Het Ravijn-zwem-sport-zorg- tegen promovendus PSV uit Eindhoven. De waterpolodames zijn komend weekend vrij van competitie verplichtingen en komen 25 maart pas weer in actie in een thuiswedstrijd om 16:30 uur tegen De Ham.